Siirt'te Kapalı Mide Fıtığı ve Reflü Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Kapalı Mide Fıtığı ve Reflü Ameliyatı Yapıldı

Siirt\'te Kapalı Mide Fıtığı ve Reflü Ameliyatı Yapıldı

Siirt'te özel bir hastanede Hüseyin Karadeniz adlı hastaya ilk kez kapalı yöntemle reflü ve mide fıtığı ameliyatı aynı anda yapıldı.

13.09.2013 16:02

Siirt'te özel bir hastanede Hüseyin Karadeniz adlı hastaya ilk kez kapalı yöntemle reflü ve mide fıtığı ameliyatı aynı anda yapıldı.

Bu ameliyatın Siirt'te ilk kez gerçekleştirildiğini ifade eden Op. Dr. Tahir Atun, hastanın 15 yıldan beri midede ekşimesi yanma, ağza acı su gelmesi, ara ara ses kısıklığı şikayetleri olduğunu ve bu nedenle yıllardan beri ilaç tedavisi gördüğünü belirterek, bu şikayetle gelen hastaya başarılı bir operasyon uyguladıklarını söyledi. Atun, "Hastamız uzun süre ilaç tedavisini denediği halde bir türlü faydasını görmemiş. Aynı zamanda ameliyattan da çekindiği için ameliyat önerilerini hep ötelemiş. Artık dayanılmayacak tarzda şikayetleri olunca bize başvurdu. Yaptığımız değerlendirme sonrası kapalı yöntemle ameliyat önerdik. Hasta da kabul edince ilk kez Siirt'te kapalı yöntemle reflü ve mide fıtığı operasyonu uyguladık. Son derece başarılı geçen ameliyat sonunda hasta kendine geldi" dedi.

Reflü hastalığının sıklıkla sonradan görüldüğünü belirten Op. Dr. Atun, bu hastalığın oluşumunda diyet alışkanlığının yanı sıra sigara içimi, yemek borusu ve mide arasında kıskaç şeklindeki kas yapısının gevşek olması gibi birkaç faktörün etkili olduğunu ifade etti. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Kapalı Mide Fıtığı ve Reflü Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement