Siirt'te Kutlu Doğum Haftası Etkinliğinde Okullar Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Kutlu Doğum Haftası Etkinliğinde Okullar Yarıştı

Siirt\'te Kutlu Doğum Haftası Etkinliğinde Okullar Yarıştı

Siirt’te Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında orta öğretim ve liseler arası bilgi yarışması yapıldı.

15.04.2015 14:40

Siirt'te Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında orta öğretim ve liseler arası bilgi yarışması yapıldı.

Daha önce Siirt İl Müftülüğü tarafından, Hz. Muhammed'i (sav) tanıtan ve hayatını anlatan orta öğretim ve lise öğrencilerine dağıtılan kitaptan çıkan sorulardan oluşan bilgi yarışmasında okullar kıyasıya çekişti. Siirt Kültür Merkezi'nde yapılan yarışmaların sonunda orta öğretim okulları arasında Siirt İmam-Hatip ve Kurtalan Cumhuriyet ortaokulları birinci, Özel Celal Değer Ortaokulu ikinci ve 14 Eylül Ortaokulu ile Şehit Hayrettin Şişman Ortaokulu üçüncü oldu.

Birinci olan her okulun öğrencilerine bin lira, ikincilere 700 lira, üçüncülere 400 lira ve diğer okul öğrencilerine 200 lira mansiyon ödülü verildi.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Sancaklar Vakfı Başkanı Suat Sancak, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas ve Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürü verdi.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, yarışmanın başa baş geçtiğini ve iki okulun birinci olduğunu, yine üçüncülerin iki okul arasında paylaşıldığını söyledi. Arvas, "Bu yarışmanın asla kaybedeni olmaz. Peygamber efendimiz için yapılan hiç bir şey kaybedilmez. Sözler onunla güzelleşir kalpler onunla huzur bulur. Her şey onunla anlam kazanır. Bütün Okullarımız yarışmayı kazanmıştır. Yarışmada sadece sıralama belli olmaktadır" dedi.

Liseler arası yarışmaların devam edeceği kaydedildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Kutlu Doğum Haftası Etkinliğinde Okullar Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement