Siirt'te Tahliyeler Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Tahliyeler Sürüyor

Siirt\'te Tahliyeler Sürüyor

"3.Yargı Paketi" olarak bilinen yasanın kabulü ile Siirt Yarı Açık Cezaevi'nde başlayan tahliyeler devam ediyor."3.Yargı Paketi" olarak bilinen 6352 sayılı kanun ile 1 yıldan az cezası kalan hükümlüler ile basın yoluyla propaganda suçlarından...

07.07.2012 19:54

"3. Yargı Paketi" olarak bilinen yasanın kabulü ile Siirt Yarı Açık Cezaevi'nde başlayan tahliyeler devam ediyor.

"3. Yargı Paketi" olarak bilinen 6352 sayılı kanun ile 1 yıldan az cezası kalan hükümlüler ile basın yoluyla propaganda suçlarından cezalarını çekmekte olanların tahliye işlemleri sürüyor. Bölge illerinden gelen vatandaşlar, Siirt Yarı Açık Cezaevi'nden tahliye olan yakınlarını alarak ilden ayrılıyor. Hükümlü yakınları çok sevinçli olduklarını belirtirken, hükümlüler de özgürlüklerine kavuşmanın heyecanını yaşıyorlar. Mahkumlardan Mesut Baykal, bu yasanın kendileri için sürpriz olduğunu belirtti. Baykal, "Çok güzel oldu. Çok sevinçliyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Abdullah Derin ise, cezaevlerindeki koşulların olumsuz olduğunu ve acilen önlem alınması gerektiğini söyledi. Tahliye olan Fırat Özer, yasının kapsamının genişletilmesini istedi.

Siirt Yarı Açık Cezaevi'nden yaklaşık 200 kişinin tahliye edilmesi bekleniyor. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Tahliyeler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement