Sincan Belediyesi Kültür Sanat Etkinliklerinde Sinan Yağmur'u Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Sincan Belediyesi Kültür Sanat Etkinliklerinde Sinan Yağmur'u Ağırladı

Sincan Belediyesi Kültür Sanat Etkinliklerinde Sinan Yağmur\'u Ağırladı

Sincan Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yazar Sinan Yağmur’u ağırladı.

12.03.2017 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sincan Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yazar Sinan Yağmur'u ağırladı. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Bir medeniyetin oluşumunda maddi unsurlar kadar milli ve manevi değerler de önemlidir. Bizler bu değerleri aktarma konusunda elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz" dedi.

Sincan Belediyesi Kültür ve Sanat etkinlikleri hızla devam ediyor. Sincan'da birbirinden önemli akademisyen, uzman ve yazarları ağırlayan Sincan Belediyesi bu kez de tasavvuf ve tarihe gönül vermiş Yazar Sinan Yağmur'u ağırladı. Tarih söyleşileri kapsamında Sincanlılarla buluşan Yağmur, yoğun ilgiyle karşılandı. "Tarihimi Çok Seviyorum" adlı konferans Lale Meydanı Konferans Salonu'nda yapıldı. Destanlara imza atan tarihimizi manevi hikayelerle anlatan ünlü yazar Sincanlılara duygu dolu anlar yaşattı.

"Tarih geleceğe ışık tutar"

Tarihimizin bugüne ve geleceğe ışık tuttuğunun altını çizen yazar Sinan Yağmur, "Tarih geçmiş değil şimdi ve yarındır. Bizler tarihimizi ne kadar iyi ve ne kadar doğru öğrenirsek o kadar iyi bir gelecek bizim olacaktır" diye konuştu.

Hanımların da yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Yağmur, kadınların toplumsal ve İslami değerinden de bahsetti. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (S.a.v) hayatından örneklerle İslam'da kadının değerini anlatan Yağmur, "Hanımlarımız toplumun mimarıdır" dedi.

Yağmur ayrıca manevi kültürümüzü aktarma konusunda hassasiyeti için Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'ya teşekkür etti.

"Tarih bir toplumu ayakta tutar"

Sosyal belediyecilik anlayışıyla önemli çalışmalar yapan Sincan Belediye Başkanı Tuna, tarihin ve manevi değerlerin bir toplumu ayakta tutan en önemli unsur olduğunu vurguladı. Tuna "Milli şuurun devamlılığını sağlamak için tarihi anlatmak ve sevdirmek gerekir" diyerek Sincan'da belirli periyotlarla yapılan tarih söyleşilerinin öneminden bahsetti. Tuna, "Bir medeniyetin oluşumunda maddi unsurlar kadar milli ve manevi değerler de önemlidir. Bizler bu değerleri aktarma konusunda elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. İmkanımız ölçüsünde vatandaşımızı uzman kişilerle buluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincan Belediyesi Kültür Sanat Etkinliklerinde Sinan Yağmur'u Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement