Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler

Eynesil'de Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi.

03.07.2015 16:42

Eynesil'de Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi.

Cuma namazının ardından Yeni Cami önünde toplanan grup, Doğu Türkistan'da uğradıkları saldırılar sonucu hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı ardından saldırılara tepki göstererek sloganlar attı.

ÖZGÜR-DER ve FURKAN-DER Eynesil Temsilciliği üyesi Canalp Kırtorun, grup adına yaptığı basın açıklamasında zulmün aşağılık yüzünü Suriye'de, Mısır'da, Irak'da, Filistin'de, Arakan'da gösterdiği gibi Doğu Türkistan'da da gösterdiğini söyledi.

"Kapitalizmin son zamanlardaki en azılı canavarı olan Çin'in, dünyayı ürküten nüfus, silah ve ekonomik gücünü Doğu Türkistan üzerinde acımasızca kullandığını"  ifade eden Kırtorun, "Doğu Türkistan'da da, bütün işgale uğrayan Müslüman halklar gibi en tabi hakları olan direnişi, Suriye'de, Mısır'da, Filistin'de, Irak'da Afganistan'da ve Çeçenistan'da olduğu gibi terörizmle suçlanmaktadır. Asıl terörist direniş ve direnişçiler değil, bu coğrafyalarda işgali sürdüren ABD, Rusya, Çin ve onların destekçileridir. Tüm İslam alemi Doğu Türkistan meselesinde tepkisini ortaya koymalıdır. Çünkü Doğu Türkistan'da öldürülen bir kadın Şam'da, İstanbul'da, Kudüs'te, Bağdat'ta öldürülmüştür. Doğu Türkistan bir anlamda Uzakdoğu'daki Filistin gibidir" dedi.

Kırtorun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eynesilli Müslümanlar olarak tüm siyasileri yaşanan bu zulme karşı daha gerçekçi tepkiler vermeye, Çin Halk Cumhuriyeti ile olan diplomatik ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere, dünyayı çöplüğe çeviren Çin mallarının ithalatının durdurulması noktasında tavır almaya çağırıyoruz. Bizler dünyanın neresinde olursa olsun, inancından, dilinden, kültüründen, düşüncesinden, kavmi özelliğinden dolayı asimilasyona ve zulme tabi tutulmalarını kesinlikle kabul etmiyoruz ve Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin adalet ve özgürlük yolundaki mücadelelerini sonuna kadar destekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement