Sıtma Savaş Başkanlığı'nda Ramazan Mesaisi - Son Dakika
Yerel

Sıtma Savaş Başkanlığı'nda Ramazan Mesaisi

Sıtma Savaş Başkanlığı\'nda Ramazan Mesaisi

Sıtma Savaş Başkanlığına bağlı ekipler, sıcak yaz günlerinde ortaya çıkan haşerelere fırsat vermiyor.

10.07.2014 15:55

Sıtma Savaş Başkanlığına bağlı ekipler, sıcak yaz günlerinde ortaya çıkan haşerelere fırsat vermiyor.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Sıtma Savaş Başkanı Mahmut Güvenç, Özellikle Ramazan ayında iftar saatinden sonra ekiplerin gece geç saatlerine kadar ilaçlama çalışması yapıldığını belirtti.

Güvenç, yaz aylarında yapılan rutin ilaçlama çalışmalarının yanısıra vatandaşın oruçlarını daha rahat tutabilmeleri içinde gece mesaisi başlatıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ekiplerimiz başta bataklık alanlar, çöp konteyneri, kanalizasyon, rögar, parklar ve su birikintileri olan alanları titizlikle ilaçlıyor geceleri ise sokak ve caddeleri tekrar elden elden geçiriyorlar. Uzman ekipler tarafından hazırlanan ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığından onaylı olan ilaçlarla yapılan ilaçlamayla, insana ve çevreye olan etkisi minimum seviyeye indiriliyor."

Yapılan çalışmalarla haşerelerden kaynaklanan olası hastalıkların önünü geçildiğini anlatan Güvenç, vatandaşlardan yaz aylarının su sıcak günlerinde dışarıda geçirdiği zamanlarda daha dikkatli olmasını istedi.

Güvenç, haşereden kaynaklı bir sorunla karşılaşılmaması için çalışmalrın Kasım ayının sonlarına kadar aralıksız devam edeceğini anımsattı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sıtma Savaş Başkanlığı'nda Ramazan Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement