Sivaslı ve Tokatlı Gazeteciler Buluştu - Son Dakika
Yerel

Sivaslı ve Tokatlı Gazeteciler Buluştu

Sivas'taki gazetelerin sahipleri, 15 gazetenin 3 gazete çatısı altında güç birliği yapmasına ilişkin tecrübelerini Tokatlı gazetecilerle paylaştı.

13.09.2013 15:20  Güncelleme: 15:25

Sivas'ta yayımlanan gazetelerin sahipleri ve yöneticileri, 15 gazetenin 3 gazete çatısı altında güç birliği yapmasına ilişkin tecrübelerini Tokatlı gazetecilerle paylaştı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Sivas Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yeni Tokat Gazetesi Sahibi Kemal Özdilek'in davetiyle kente giden Sivaslı gazeteciler, birleşme öncesini ve birleşmeden sonra elde ettiklerini anlattı.

Bünyesinde Sivas İrade ve Hadiselerle Hakikat gazetelerini barındıran Sivas Gazetecilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Güney, eskiden 15 gazetenin tümünün içeriğinin aynı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Gazetecilikten para kazanmıyorduk. Bu yüzden de kadrolarımızda gazetecilikle alakası olmayan kişiler bulunuyordu. Birleşmeden sonra hem daha iyi kazanıyoruz, gazetelerimiz renkli, sayfa sayıları arttı. Kadrolarımız aslına döndü. Biz, BİK Şube açmadan bir yıl öncesinden birleşmeyi konuşuyorduk ama içimizdeki bazı arkadaşları aşamadığımız için birleşme gecikti. Aynı masa etrafına eksiksiz oturursanız, kesinlikle birleşirsiniz ve Tokat'ta da daha profesyonel bir gazetecilik yaparsınız."

Kemal Özdilek de Tokat'taki gazetecilerin en büyük endişesinin bekleme süresi olduğunu söyledi.

67 Sayılı Genel Kurul Kararının 72. maddesini hatırlatan Özdilek, "Valilik nezdindeki gazetelerin bekleme süresi 18 ay. Ancak, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yayınlama hakkını kazanmış veya bu hakkı kazanabilmek için bekleme süresine tabi tutulmuş gazete sayısı toplamında en az yarısı kadar azalma olan yayın yerlerinde bu süre 24 aya çıkarıldı. Tokat'ta 8 gazete, 2 gazete çatısı altında birleşebiliriz ancak 18 ay bekleyen bir gazete doğal olarak 24 ay da bekleyebilir. Valilik nezdindeki illerde, yüzde 50 birleşme olan yerlerde de bekleme süresinin 36 aya çıkarılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Pirhan Restaurant'taki buluşmaya, BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel, Tokat Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Memiş, Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Anadolu Gazetesi Sahibi Fikret Ünsal, Sivas Gazetecilik AŞ Genel Müdürü Özkan Tosyalı, Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş, Gazeteciler Tokat Haber Gazetesi Sahibi Salih Zeki Özdilek, Güneş Gazetesi Sahibi Nevzat Ulugöl, Hürsöz Gazetesi Sahibi İhsan Uluözlü, Sesimiz Gazetesi Sahibi İlhan Uluözlü, Tokat Gazetesi Sahibi ve Bölge Gazetesi sahipleri Sezai Kaymak, Mehmet İşleroğlu ve İsmet Uluköse katıldı - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivaslı ve Tokatlı Gazeteciler Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement