Siyaset Akademisi Sertifikaları Törenle Verildi - Son Dakika
Yerel

Siyaset Akademisi Sertifikaları Törenle Verildi

Siyaset Akademisi Sertifikaları Törenle Verildi

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy ilçesinde geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen Siyaset Akademisi'ne katılanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

14.01.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy ilçesinde geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen Siyaset Akademisi'ne katılanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde slayt sunumunun ardından konuşan Siyaset Akademisi koordinatörü Selda Yeşil, Siyaset Akademisi'nin geçtiğimiz yıl 20 Nisan'da başladığını ve 8 hafta sürdüğü anımsattı. Derslerin kendilerine ışık tutacak nitelikte olduğunu ifade eden Yeşil "23 Haziran'da sınav sonuçları incelenerek genel merkez tarafından sıralama yapıldı" dedi.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da sertifika töreninde yaptığı konuşmada Siyaset Akademisi'ne 3 engelli vatandaşın da katıldığını ifade ederek özellikle onlara teşekkür ettiğini söyledi. Siyaset Akademisi'nin sadece Ak Partililerin katıldığı bir program olmadığına dikkat çeken Demirbağ "Diğer siyasi partilerden katılanlar da var. Çok daha fazla eğitim almalıyız. Bir arada yaşama kültürü iliklerimize kadar inmeli" diye konuştu.

Törende konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de Çerkezköy İlçe Teşkilatının faaliyetlerinin diğer ilçelerden hatta il teşkilatından da önde olduğunu ifade etti. Siyaset Akademisi'ni organize edenlere teşekkür eden Ertem " Türkiye'de siyaset her zaman zor. Siyasetin insanlara hizmet uğruna yapılması çok önemli. Kendisi için yapanların siyasetle işi olmamalı. Siyasetin esas itibari ile bölgenin ve toplumun menfaatine olduğu inancını kaybetmemeliyiz. Siyaset sadece parti siyaseti olarak düşünülmemeli. Düşünen, fikir üreten herkes siyaset yapıyordur. Yeter ki bunu dile getirebilsin" şeklinde konuştu.

Programa misafir belediye başkanı olarak katılan AK Partili Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da Çerkezköy'e her gelişinde değişim gördüğünü ifade etti. Atatürk'ten sonra ülkede tek başına iktidara gelebilen ve iz bırakabilen 3 lider olduğunu söyleyen Çağrıcı "Onların başına gelenleri de gördük. Ecdadımızın vatan, inanç ortak paydasında nasıl bir araya geldiğini anlasak bize yeter. 12 Eylül öncesinde sol sağ diye ülkeyi birbirine düşürdüler. Aslına 12 Eylül sürecini yapanlar da yargılayanlar da aynı kişilerdi. 12 Eylül'den sonra taktik değiştirdiler. Türk-Kürt kavgası ile bir şeyler yapılmaya çalışıldı. 2004'te Sünni-Alevi çatışması ile yön değiştireceklerdi. Ona da başbakanımız ve AK Parti izin vermedi. Eğer bu gerçekleşmiş olsaydı bu ülke kolay kolay bir daha ayağa kalkamazdı" dedi.

3 dönemdir AK Parti iktidarı döneminde her şeyin rayına oturmaya başladığını ifade eden Çağrıcı "Böyle olunca birilerinin hesapları bozuldu" dedi. 17 Aralık olaylarına da değinen Çağrıcı Türkiye'nin dünyanın en'lerine talip olduğunu dile getirerek "Kanal İstanbul projesi İngilizleri rahatsız etti. 3. Havalimanı da Almanları rahatsız etti. Menfaatlerin ortak paydasında buluşunca bunlar ortaya çıktı. Suçlu varsa cezasını çeksin. Ama bu olayın içine Halk Bankasını katarak, siyasi rüşvet olayları ile örtbas edilmesi manidar. Halk bunun farkında, çok iyi tahlil ediyor" dedi.

156 KATILIM BELGESİ VERİLDİ

AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi, Siyaset Akademisi Koordinatörü Yavuz Avcı da Çerkezköy teşkilatının çalışmalarının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek 11 ilçenin içinde örnek çalışmalara imza atıldığını kaydetti. Türkiye gündemi ile ilgili de konuşan Avcı "Biz halkın idaresinin iktidara gelmesi için çaba gösteriyoruz. Bu fütursuzca saldırılara iyi cevap vermemiz lazım. Farklı oyunlar da oynanacaktır. Ama ümitsizliğe kapılmayalım" dedi.

Konuşmaların ardından siyaset akademisinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi. Siyaset Akademisi sınavında birinci olan Serdal Büyükkaban, ikinci olan Ebru Aydın ve üçüncü olan Behçet Güven, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir'in de aralarında bulunduğu 37 kişiye başarı belgesi, 156 kişiye de katılım belgesi verildi. Sertifikaların verilmesinin ardından program sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siyaset Akademisi Sertifikaları Törenle Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement