Smmo Hizmet Binası Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Smmo Hizmet Binası Hizmete Açıldı

Smmo Hizmet Binası Hizmete Açıldı

Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO)'nın yeni hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete girdi.

14.09.2012 19:38

Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO)'nın yeni hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılışa Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekilli Salim Uslu, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, DSP Genel Başkanı masum Türker, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya,TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ve davetliler katıldı.

Törende bir açılış konuşması yapan DSP genel Başkanı Masum Türker, muhasebecilerin bir ülkede dürüstlük, özgürlük ve bağımsızlığın sembolü olduğunu belirterek, bağımsızlık ve özgürlük isteyenlerin muhasebecilere bakmasını istedi. Muhasebecilerin cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar önemli bir göreve sahip olduğunu dile getiren Türker, muhasebecilere önem veren toplumların ekonomilerinin büyüdüğünü dile getirdi.

TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ise, TÜRMOB'un hedefinin üyelerinin haklarını korumak ve muhasebecilik mesleğini geliştirmek olduğunu dile getirdi. TÜRMOB olarak eğitim seferberliği başlattıklarını dile getiren Sanlı, Kamu Gözetim Kurumu'nun uygulamalarından şikayetçi oldu. Sanlı, TÜRMOB'un eğitim modelinin dikkate alınması için çağrıda bulundu.

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu ise, Çorum'da SMMMO'nun genç ve dinamik bir yapıya sahip olduğuna dikkat çekerek, kentteki vergi tahsil oranının yüksek olmasının bu yapının sağlıklı oluşunun bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, zaman zaman farklı düşüncelere sahip olunsa da TÜRMOB ile Maliye Bakanlığı arasındaki ilişkiyi et ve tırnaka benzeterek, "Bu camia ile et ve tırnak gibiyiz yaşanan sorunların üstesinden el ele vererek hep beraber geleceğiz" dedi.

Maliye Bakanlığı olarak mükelelflerin hakkını korumakla görevli olduklarını dile getiren Ağbal, aksi takdirde vergilerin ödev olmaktan çıkarak farklı noktalara kayacağını dile getirdi. Ağbal, Kamu Gözetim Kurumu'nun bağımsız denetçi sertifikası eğitimi konusunda herhangi bir üniversite ile protokol imzalamadığını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından açılışa geçildi. Açılışından ardından davetlilelere SMMM hizmet binası gezdirildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Smmo Hizmet Binası Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement