Sokak Çocukları Yararına Kermes - Son Dakika
Yerel

Sokak Çocukları Yararına Kermes

Sokak Çocukları Yararına Kermes

Hayat Vakfı ve Yeşilay Adıyaman Şubesi tarafından sokak çocukları yararına kermes düzenlendi.

13.11.2012 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayat Vakfı ve Yeşilay Adıyaman Şubesi tarafından sokak çocukları yararına kermes düzenlendi.

Demokrasi Parkı'nda düzenlenen ve iki gün açık olacak kermesin açılışına, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Vali Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, Adıyaman Yeşilay Şube Başkanı Dr. Ramazan Çelik, Proje Başkanı Özlem Çelik ve çok sayıda kişi katıldı.

Yiyeceklerin satışa sunulduğu kermesten elde edilecek olan gelirler, sokakta çalışan çocukların eğitim ve öğretimlerinde kullanılacak.

Adıyaman Yeşilay Şubesi'nin 'Çocuklar Sokakta Solmasın' projesi kapsamında gerçekleştirilen kermesten elde edilecek gelirin eğitim ve öğretimde kullanılacağını kaydeden Yeşilay Şube Başkanı Dr. Ramazan Çelik, "Hayat Vakfı tarafından 13 yıldan beri İstanbul'da uygulanan bu projeyi Adıyaman'da bu yıl bizde uygulamaya başladık. Bu kapsamda sokakta çalışan çocukların ailelerine kazandırılması, eğitimlerini sürdürebilmeleri, maddi ve manevi yönden eksikliklerinin giderilmesi için etüt merkezi açtık. Bu merkezde tespit ettiğimiz 11 çocuğumuza eğitim veriyoruz. Bu sayı önümüzdeki yıllarda artacak. Bu günde bu çocukların eğitimleri yararına kermes düzenledik" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokak Çocukları Yararına Kermes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement