Sokakta Çalışan Çocuk Merkezi Kurulması İçin Toplantı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sokakta Çalışan Çocuk Merkezi Kurulması İçin Toplantı Yapıldı

Sokakta Çalışan Çocuk Merkezi Kurulması İçin Toplantı Yapıldı

Güneydoğum Derneği'nin organize ettiği, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'nün ev sahipliği yaptığı, sokaklarında çalışan çocuklarla ilgili bir merkezin kurulması için toplantı yapıldı.

16.10.2012 15:36  Güncelleme: 16:09

Güneydoğum Derneği tarafından organize edilen, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü'nün ev sahipliği yaptığı, Batman sokaklarında çalışan çocuklarla ilgili bir merkezin kurulması için toplantı yapıldı.

TPAO Tesisleri Eğitim Salonu'nda gerçeklen toplantıya Batman Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, Batmanlı iş adamları, eğitim görevlileri ve emniyet müdürlüğü yetkilileri katıldı. Sabah saatlerinde başlayan ve Batman Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli başkanlığında yapılan toplantı akşam saatlerine kadar devam etti. Batman için önemli bir sorun olduğu belirtilen sokakta çalışan çocukları bu sıkıntıdan kurtarmak için hazırlanan modeller üzerinde fikirler öne sürülen toplantıda bir sunum yapan Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi Müdürü Aziz Kaya, 1997 yılında Ankara'da başlanmış olan çalışmada, ilk başlarda sokakta çalışan çocuk sayısının 5-6 bin olduğunu, şimdi gelinen noktada mevsime göre yaklaşık 400-500 ile bin aralığında değişen sayıda çocuk bulunduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü temsilen toplantıda bulunan, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Rehabilitasyon Daire Başkanı Emin Eraslan da bu konudaki bakanlık politikalarından, uygulamalardan ve stratejilerden söz etti. Eraslan, Batman sokaklarında çalışan çocuklar ve ilgili kurumlar konusunda verilen bilgilerle gelecek için düşünce ve önerilerini toplantıda açıkladı.

Batman'da tespiti yapılan sokakta çalışan çocuk sayısının bin 285 olduğu ve Batman Çocuk Merkezi'nde 120 çocukla ilgilenildiği belirtilen toplantıda çocuklara ve yoksul ailelere birçok kurumun, birbirlerinden bağımsız yardım ve destek verdiği belirtildi. Toplantıda koordinasyon eksikliği nedeniyle ayrılan büyük kaynaklara rağmen olumlu bir sonuca ulaşılamadığı, kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonun mutlaka kurulması kararı verildi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokakta Çalışan Çocuk Merkezi Kurulması İçin Toplantı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement