Soma'da Yaz Kur'an Kursuna 3 Bin 100 Öğrenci Kayıt Yaptırdı - Son Dakika
Yerel

Soma'da Yaz Kur'an Kursuna 3 Bin 100 Öğrenci Kayıt Yaptırdı

Soma\'da Yaz Kur\'an Kursuna 3 Bin 100 Öğrenci Kayıt Yaptırdı

Soma'da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz" sloganıyla hayata geçirilen yaz Kur'an kurslarına kayıt yaptıran öğrenciler, ders başı yaptı.

26.06.2013 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz" sloganıyla hayata geçirilen yaz Kur'an kurslarına kayıt yaptıran öğrenciler, ders başı yaptı.

Üç dönem halinde düzenlenen yaz kurslarında, her yaştan vatandaş Kur'an eğitimi alabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen yaz Kur'an kurslarında, Kur'an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak dersleri de verilecek. Üç dönem halinde düzenlenen yaz kursları, 23 Ağustos'ta sona erecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Soma İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ, "Sıcakların arttığı, tatil anlayışının hakim olduğu bir dönemde çocukları Kur'an kurslarına davet ettiklerine belirterek, 'Çerçevesi kesin hatlarla belirlenmiş eğitim öğretim anlayışından uzak, biraz oyun, biraz eğlence, biraz tatil havasına da içine dahil ederek Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye ve öğretmeye, dini bilgilerimizi öğrenmeye hep birlikte gayret edeceğiz. Soma merkez, köy ve beldelerde toplamda 159 kursta 3 bin 100 öğrencimiz yaz kurslarına gidiyor. Kurslarımız 23 Ağustos'ta sona erecek" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'da Yaz Kur'an Kursuna 3 Bin 100 Öğrenci Kayıt Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement