Sorgun'da Recep Barut'a Sevgi Seli - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da Recep Barut'a Sevgi Seli

Sorgun\'da Recep Barut\'a Sevgi Seli

Seçim çalışmalarını sürdüren Ak Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Recep Barut, Sorgun Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

23.03.2014 15:45

Seçim çalışmalarını sürdüren Ak Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Recep Barut, Sorgun Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kapalı pazar yerinde yapılan toplantıda konuşan Ak Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Barut, ilçenin turizm nedeniyle çok büyük göç aldığını kaydederek; "Manavgat nüfusuna her sene 15-20 bin arasında insan ekleniyor. Bu yoğun nüfusu artışı kaldıracak şekilde Manavgat merkez belediyesi hiçbir çalışma yapmadı. Manavgat'ta 9 belde belediyesi bulunuyor. Bu beldeler olmasaydı eğer Manavgat'ta hayat yaşanmaz noktaya gelirdi. Belde belediyeleri sorunlarını bir bir çözdü. Yeni imar alanlarını oluşturdu. Sadece Sarılar beldesinde her sene binlerce konut yapılıyor. Manavgat belediyesi 1 metre yeri imara açmadı."

Manavgat'ın bütün doğal ve tarihi güzelliklere sahip olduğunu kaydeden Barut; şunları söyledi: "Allah buraya her şeyi vermiş. Bugün Manavgat'ta sadece tek bir eksiklik var. Proje üretebilen, geleceğe yönelik vizyonu olan, 40- 50 yıl sonrasını planlayabilecek bir belediyecilik anlayışı eksik. Manavgat belediyeciliği bundan sonra büyük düşünecek. Manavgat sevdamız gerçek."

Manavgat'ta son 5 yıl boyunca herhangi bir değişiklik olmadığını ifade eden Barut; sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Sorgun Manavgat'a dahil olmasaydı, otellerde olmazdı Manavgat sınırlarında. Sorgun'da bulunan otellerden bu kadar gelir elde eden Manavgat Belediyesi aslında Sorgun'a hiçbir şey yapmadı. Sorgun'un birçok eksiği var. Demokrasi kavşağından gelen bulvarın Sorgun'a bağlantı yolu hala açılmadı, insanlar çöpten yapılan yolu kullanıyor. Sorgun Çamlığı konusunda vali beyin ricası ve turizmcilerin isteğiyle çevirmek istedik. Sorgun Çamlığı'nın etrafı 8 bin 670 metre. Buranın projesini hazırladık. Antalya Anıtlar Kurulu'na sunduk. Turizm Bakanlığı'yla Manavgat Belediyesi'ne bilgi verdik. Dört yerine giriş kapısı yapmak istedik. 24 saat güvenlik sağlamayı taahhüt ettik. Sorgun Çamlığı'nın içini tamamen temizleyecek Manavgat Belediyesi'ne devredecektik. Bu projeyi engellediler. Gerekçeleri 'Bu eğer Recep Barut yaparsa, Recep Barut puan kazanır' oldu. İmar uygulaması yapılmadı Sorgun Çamlığı'nın sınırlarını gösteremeyiz diye yanıt verdiler. Bu yüzden Sorgun'a değer katacak olan bu projeyi hayata geçiremedik. 30 Mart'tan sonra ilk yapacağım iş Sorgun Çamlığı'nı korumaya almak ve halka kazandırmak olacak."

Ak Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Recep Barut'un konuşması Sorgunlular tarafından alkışlarla kesildi. Mahalle halkı yaşadıkları sorunları Barut'a tek tek anlattı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun'da Recep Barut'a Sevgi Seli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement