Sosev'den 30. Yılına Özel Hizmet - Son Dakika
Yerel

Sosev'den 30. Yılına Özel Hizmet

Sosev\'den 30. Yılına Özel Hizmet

Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı (SOSEV) Soma’ya kalıcı eserler kazandırmaya devam ediyor.

10.05.2014 10:29

Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı (SOSEV) Soma'ya kalıcı eserler kazandırmaya devam ediyor. 1984 yılında kurulan ve Soma'ya sayısız eser kazandıran SOSEV, 30. yılına özel bir hizmetle adım attı.

SOSEV, kamu kurumları ve hayırseverler tarafından Soma Huzurevi'nin son katına ilave çift yataklı 11 oda yapılarak kapasitesi arttırıldı. Vakıflar Haftası'nda hem SOSEV'in 30. yılı kutlaması hem de yeni hizmetlerin açılışı için Huzurevinde tören düzenlendi. Törene Soma Kaymakam Vekili Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı M. Emin Doğan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, Emniyet Müdürü Okan Arslan, Celal Bayar Üniversitesi Soma MYO Müdürü Yard. Doç Dr. Ayla Tekin, ELİ Müessesesi Müdür Yardımcısı Süleyman Altıparmak, Belediye Meclis üyesi ve Kızılay Soma Şubesi Müdürü Aziz Günal, Sosev Başkanı Mustafa Bayraktar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Gaziler Derneği Başkanı Nazım Öz, TEİAŞ Müdürü Hayrullah Saraç, Soma Huzurevi Müdürü Alim Yavuz, İlçe Spor Müdürü Dilek Kuruçay ve davetliler katıldı.

250 BİN LİRA HARCANDI

Programın açılış konuşmasını yapan SOSEV Başkanı Mustafa Bayraktar vakfın çalışmalarını anlattı. Bayraktar, "2010 yılında eski devlet Bakanımız tarafından açılan Soma Sağlık Sosyal Vakfı Huzurevi birimimiz ihtiyaçları karşılayamaz hale geldi. O devirde yaptığımız protokol gereği huzurevi çatısının kullanım hakkını SOSEV olarak almıştık. Kuruluş müdürleri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde binamızın çatı katına ilave odalar yapmaya karar verdik. 2013 yılının son aylarında verdiğimiz bu karar öncesinde inşaata başladık ve bugün neticeye ulaştık. Burada en önemli yardımı Soma Kaymakamlığımız sağladı. Vakıf dostu Belediye Başkanımız Hasan Ergene'ye de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu bina yapılırken yaklaşık 250 bin lira para harcadık. Bunun 150 bin lirasını vakfın kendi imkanlarıyla sağladık" dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ise çalışma dönemleri içersinde tüm ilçelere gitme imkanları olduğunu ancak Soma'da farklı olarak STK'lar, kaymakamlık, belediye ve diğer kamu kurumları ile vatandaşların el ele vermesiyle güzel hizmetler çıktığını söyledi.

"ÇOK İYİ BİR VAKFA SAHİBİZ"

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise şunları söyledi: "SOSEV kurulduğu günden bu yana şehrimizin her köşesinde çok güzel hizmetlere imza atmış değerli bir kuruluştur. Soma'da kurumlar arası işbirliği ile güzel işlere imza atılıyor. Kısa zaman öncesi huzurevi binamızı bitirmiştik. Aradan geçen zamanda bir kapasite artışı gerekti. Sosev yine burada devreye girdi. Hemen belediyemizde gerekli girişimleri yaptı. İmar düzenlemeleri projeler gerçekleştirildi. Arkasından da orkestra şefi gibi büyük uyum içersinde bütün kuruluşları harekete geçirmek suretiyle gerekli kaynaklar oluşturuldu. Soma'nın ihtiyaçlarını çok iyi ve net tespit edip gerekli girişimleri yapan bir vakfa sahibiz. Bunun için hepimiz çok şanslıyız." dedi.

"SOSEV, SOMA'YA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR"

Soma ve Huzurevi için önemli bir yatırımın gerçekleştirilmesi nedeniyle mutluluğunu yaşadıklarını belirten Soma Kaymakam Vekili Ali Sırmalı, "Bu ilave katın yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından ilave katın yapılmasında destekleri ve emekleri olanlara şilt ve teşekkür belgesi takdim edildi. Daha sonra protokol, ilave kat kurdelesini keserek hizmete soktu. Odaları teker teker gezen protokol Soma manzaralı odalara hayran kaldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosev'den 30. Yılına Özel Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement