Stso Başkanı Osman Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Stso Başkanı Osman Yıldırım Açıklaması

Stso Başkanı Osman Yıldırım Açıklaması

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) 2012 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

15.01.2012 09:37

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) 2012 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Mustafa Sarılar başkanlığında yapılan toplantıda STSO Başkanı Osman Yıldırım, 2011 yılının değerlendirmesini yaptı.

Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında meclis üyelerinin hazırlı olmasını istedi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Sarılar, meclis üyelerinin Sivas'ın geleceği için çalışmaları gerektiğini söyleyerek, "Meclise vereceğiniz katkılar Sivas'ın geleceği, büyümesi halkımızın huzuru mutluluğu için olacaktır. Önerileriniz değerlendirilecek, takip edilecektir. Sivas hepimizin. Herkesin işinin aşının olduğu huzurlu bir şehir için neler yapılabileceğini değerlendirmeye almak, ciddi manada çalışmak, takipçi olmak, yapanı desteklemek, yapamayanı da yapıcı bir şekilde eleştirmesi gerekiyor. Sivas'a katkı sağlayanlar elbette ki tarihe düşülecektir. Sivas hiçbir zaman vefayı unutmaz. 2012 yılının ülkemize ve ilimize huzur, mutluluk getirmesini diliyoruz" diye konuştu. 9 maddelik gündemden oluşan toplantıda ilk önce yoklama ve izin dilekçeleri ardından eski karar zaptının okunup okunmaması konuları görüşüldü. Muhasip Üye Cenan Coşman tarafından Aralık ayı mizan-masraf listesi açıklanarak yapılan oylama ile kabul edildi.

"KENDİ YATIRIMCILARIMIZI BÜYÜTMELİYİZ"

Yapılan tüm çalışmaların işsizliği ve göçü önleyebilmek için olduğunu söyleyen Osman Yıldırım, istihdamın arttığını söyleyerek, "Bütün arkadaşlarımız yatırımlarını büyütüyor, istihdam artırıyorlar. Dışardan büyük yatırımcı getirebilmek için alt yapı eksikliklerimizi gidermemiz gerekiyor. Öncelikle de büyük yatırımcıyı dışardan çağırmadan önce küçük yatırımcılarımızı büyütmemiz lazım. İkincisi de onlara sahip çıkmamız lazım. İçimizde bir araya gelebilecek, ortak ve büyük yatırımlar yapabilecek işadamlarımız var. Biz kendi hastalığımızı yenerek, dışardan gelenden medet ummak yerine kendilerimizin bir şeyler yapması lazım. Küçük esnafımızın, sanayicimizin büyümesi lazım Dışardan elbette ki yatırımcının gelmesi de şart. Bizlerin 81 vilayet ile rekabeti var. Herkes yatırımcıyı bekliyor. İşadamı bakıyor, en güvenli yer, daha kolay kazanç ve risksiz yer neresi oraya gidiyor. Onun için insanlar bu şehre kolay gelecek, güzel konaklayacak, iyi yerde yemek yiyecek,

iyi hastanelere gidecek, çocuğu iyi okullara gönderecek. Bunların hepsinin altyapısının olması şarttır.

Bunun içindir ki, Sivas'ın yaşanabilir güzel bir şehir yapmamızı lazım. Herkesin zengin olması lazım. Yoktan kime ne fayda sağlanmış" diye konuştu.

Toplantının ardından Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, meclis üyeleri belediyelerin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stso Başkanı Osman Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement