Süleymanpaşa Belediyesi Değirmenaltı Deresini Temizliyor - Son Dakika
Yerel

Süleymanpaşa Belediyesi Değirmenaltı Deresini Temizliyor

Süleymanpaşa Belediyesi Değirmenaltı Deresini Temizliyor

Süleymanpaşa Belediyesi, Değirmenaltı mahallesinde yer alan ve çevreye kötü kokular yayarak mahalle sakinlerini rahatsız eden derede temizlik çalışması başlattı.

29.07.2016 18:07

Süleymanpaşa Belediyesi, Değirmenaltı mahallesinde yer alan ve çevreye kötü kokular yayarak mahalle sakinlerini rahatsız eden derede temizlik çalışması başlattı.

İlk aşamada deredeki atık suyu çeken ekipler, derenin pis suyunu Değirmenaltı mahallesinde bulunan TESKİ'ye bağlı arıtmaya bağlarken, su seviyesi azalan yerlerde biriken çöpleri ve pislikleri temizlemeye başladı.

Denize atık su karışmasının önüne geçilmesi hedefleniyor

Derenin içinden ve dışından eş zamanlı çalışma yapan Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, derenin alt kısmında oluşan balçık tabakasını da ortadan kaldırarak olası sinek üreme ve yağışlarda denize atık su karışmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

Dereye atık su salan yerler tutanakla tespit edildi

Öte yandan dereye atık su ve kanalizasyonlarını salan yerler de Zabıta ekipleri tarafından tespit edilirken haklarında tutanaklar tutulan yerlere ağır cezalar kesilmesi bekleniyor.

Başkan Ekrem Eşkinat temizlik çalışmalarını başlattı

Çalışmaları yerinde inceleyen Değirmenaltı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Güneş, uzun zamandır beklenen çalışmanın Süleymanpaşa Belediyesi tarafından üstlenilip yapılıyor olmasının altını çizerek, Başkan Eşkinat'a teşekkür etti. Güneş, "Mahalle sakinlerimizin de talebi ile derenin temizlenmesi için ilgili yerlere başvurularda bulunduk. Beklediğimiz güzel yanıt bir türlü gelmezken Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat konuya dahil olarak temizlik çalışmalarını başlattı. Dün de gelip incelemelerde bulundu. Bizler Tekirdağ aşığıyız. Tekirdağ'ı ileri götürecek her konuda desteğe varız. Bu noktada Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat'a duyarlılığından dolayı teşekkür ederim" dedi.

"En kısa zamanda derenin bakımsızlığı yüzünden oluşan başta kötü koku ve sinek artışının önüne geçeceğiz"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, "Değirmenaltı ile Hürriyet mahallelerimizi ayıran ve yıllardır bakımsız olarak halk sağlığını tehdit eder bir konuma gelen bu dereye imkanlarımız dahilinde müdahale ettik. İmkanlarımız el verdikçe bizle ilgilisi olmayan alanlarda da hizmet etmeye çalışıyoruz. Deremizin temizliğine başladık. En kısa zamanda derenin bakımsızlığı yüzünden oluşan başta kötü koku ve sinek artışının önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Süleymanpaşa Belediyesi Değirmenaltı Deresini Temizliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement