Sultanhisar'da Ketem ve Koruyucu Aile Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Sultanhisar'da Ketem ve Koruyucu Aile Anlatıldı

Sultanhisar\'da Ketem ve Koruyucu Aile Anlatıldı

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde ‘Koruyucu Aile’ ve ‘KETEM’ projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

21.06.2014 16:04

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde 'Koruyucu Aile' ve 'KETEM' projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sultanhisar'da düzenlenen toplantıya Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Okan Yalçınkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğü yetkilileri, kurum müdür ve çalışanları ile gönül elçileri katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan 'Koruyucu Aile' projesi hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Uzmanı Hilal Yılmaz, Koruyucu Aile ve Evlat Edinme arasındaki farkları, koruyucu ailenin çocuğa verdiği olumlu yönleri ve koruyucu aile olmanın şartları hakkında bilgi vererek; evli veya bekar, çocuklu ve çocuksuz, düzenli bir gelire sahip, en az ilkokul mezunu, 25-65 yaşları arasında, çocuğun öz annesi ve babası yada vasisi olmayan her Türk Vatandaşının Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurarak koruyucu aile olabileceğini sunum ile katılımcılara anlattı.

Ayrıca Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız'ın önderliğinde Mobil Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) projesi hakkında da Sultanhisar Toplum Sağlığı Merkezinden Sağlık Memuru Hüseyin Kartal ise sunum yaparak kanser çeşitleri, erkek ve bayanlarda en çok görülen kanser çeşitleri, kansere neden olan faktörler ve korunmak için yapılması gerekenler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanhisar'da Ketem ve Koruyucu Aile Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement