Suriye Halkına Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Suriye Halkına Yardım Kampanyası

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde toplanan 2 TIR dolusu yardım, Suriye'lilere gönderildi.

02.03.2014 16:15  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye halkına yardım toplamak amacıyla düzenlenen kampanya kapsamında Kelkit ilçesinde toplanan 2 tır dolusu yardım, Suriye'lilere ulaştırılmak amacıyla yola çıkarıldı.

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, yaptığı açıklamada, İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Kelkit Şubesi'nce ilçede toplanan 2 tır yardım malzemesinin Suriye halkına gönderildiğini belirterek, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Kelkit belediye başkanı olarak hemşehrilerimizin de bu duyguyu paylaşmasından son derce mutluyum. Allah hem toplayanlardan hem yardım edenlerden hem bu işe vesile olanlardan razı olsun" dedi.

Duran, yardımların Suriye'lilere ulaştırılmak üzere gönderildiğini de belirterek, Suriye'lilerin kendi vatanlarında hür ve özgür yaşamalarını diledi.

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel de Suriye'de insanlık dramı yaşandığını anlatarak, "Türkiye kapılarını sonuna kadar Suriye'li vatandaşlara açmıştır ve yardımda bulunmaktadır. Devletimiz bu yardımları yaparken sivil toplum örgütleri de elinden gelen gayretleri göstermektedirler. İnsan hakları ve hürriyetleri bakımından yurt dışında ve yurt içinde olduğu gibi yardım kampanyaları devam etmektedir" diye konuştu.

Gazel, yardımların toplanmasında ve Suriye'lilere ulaştırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kelkit'te Suriye'liler için toplanan un ve gıda malzemeleri, tıbbı malzemeler ve temizlik ürünlerinden oluşan yardımların konulduğu iki tır, Kilis'e gitmek üzere yola çıktı. Kilis'te toplanacak yardımların daha sonra İHH yetkililerince Suriyeli'lere ulaştırılacağı belirtildi. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye Halkına Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement