Suriyeli Kadın, Çocukları İçin Yollara Düştü - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Kadın, Çocukları İçin Yollara Düştü

Suriyeli Kadın, Çocukları İçin Yollara Düştü

Ülkesindeki çatışmalar nedeniyle Şam'dan 8 çocuğuyla daha güvenli olduğu için Kobani'ye (Aynel Arap) kaçan Suriyeli Şeyhmus, IŞİD terörünün yarattığı korku nedeniyle Türkiye'ye sığındı Yerleştirildiği evde 10 aile bir arada kalmak zorunda olduğu için çocuklarını alarak Mürşitpınar Sınır Kapısına gelen Şeyhmus, yeniden Kobani'ye geçti.

26.09.2014 13:31

ENSAR ÖZDEMİR - Ülkesindeki çatışmalar nedeniyle daha güvenli olduğu için Şam'dan 8 çocuğuyla Kobani'ye  (Aynel Arap) kaçan Suriyeli Selma Şeyhmus, IŞİD terörünün yarattığı korku nedeniyle sığındığı Türkiye'de yaşam şartlarını ağır bulunca yeniden Kobani'ye geçti.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Şam'dan çocuklarıyla daha güvenli olduğu için Halep'e bağlı Kobani'ye kaçan Şeyhmus, IŞİD terörünün yarattığı korku nedeniyle Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine sığındı.

Yerleştiği yakınlarının yanında 10 aile bir arada kalan Şeymus, yaşam koşullarını ağır bulunca çocuklarının geleceği için yeniden Kobani'ye geçti.

Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda geçiş için beklerken AA muhabirine açıklama yapan Şeyhmus, 8 çocuğuyla 3 yıl önce başlayan hayatta kalma mücadelesinin kendisini yıprattığını söyledi.

Kendi yaşamından ziyade çocuklarının geleceğinden endişe ettiğini dile getiren Şeyhmus, Türkiye'den başka kaçacak yerlerinin kalmadığını belirtti.

Kobani'ye geri dönüşün bu aşamada büyük risk olduğunu bildiğini ifade eden Şeyhmus, şöyle konuştu:

"Suriye'de iç savaş çıkınca çocuklarımızın güvenliği için Kobani'deki yakınlarımızın yanına geldik. Zorlu mücadelede çerçevesinde burada yeni bir hayat kurduk. Her anne baba gibi biz de çocuklarımıza iyi bir gelecek ve huzurlu yaşayabilecekleri bir hayat sunmak istedik ancak bu kez de IŞİD terör örgütü ortaya çıktı. Çocuklarımızın başına bir şey gelmesinden endişe ettiğimiz için eşim, çocukları alarak Türkiye'ye geçmemi istedi. Yaklaşık bir hafta önce sınırdan geçerek Suruç ilçesine geldik. Burada diğer sığınmacıların yerleştirildiği eve yerleştirildik."

Bir evde 10 aile kalmaya başladıklarını vurgulayan Şeyhmus, "Türkiye'nin bizi alması ve barındırması çok iyi ancak burada hayat daha pahalı ve koşullar iyi olmadığı için geri dönme kararı aldık" dedi.

"Yaşanan zulmü dünyanın görmesi gerekiyor"

Uluslararası anlamda en büyük desteği Türkiye'den gördüklerini belirten Şeyhmus, Suriye'deki iç savaştan sonra birçok tanıdığının Türkiye'ye sığındığını anlattı.

Kendilerinin ülkelerinde kalmayı tercih ettiğini dile getiren Şeyhmus, Kobani'nin kendileri ve çocukları için yaşayacakları kent olduğunu kaydetti.

Kendilerini tam olarak neyin beklediğini bilmedikleri için korktuklarına işaret eden Şeyhmus, şunları kaydetti:

"Türkiye'de güvendeydik ama dönmek zorunda olduğumuzu da biliyorum. Bir saldırı olmaması için dua ediyoruz. Fakat böylesi bir durum halinde Türkiye'den başka kaçacak yerimiz de yok. Esed'in zulmünden kaçarken yaşamımızı tehdit eden yeni bir terör örgütüyle karşı karşıya kaldık. Dünyanın Suriye'deki Kürtlerin yaşadığı zulmü görmesi gerekiyor." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Kadın, Çocukları İçin Yollara Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement