SYDV'den Büyük Yardım - Son Dakika
Yerel

SYDV'den Büyük Yardım

SYDV\'den Büyük Yardım

Afyonkarahisar SYDV tarafından 2012 yılında yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşlara toplam 3 milyon 94 bin 649 liralık yardım yaptı.

17.12.2012 09:58  Güncelleme: 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Osman Yadın-Şule Tola-Hastaneden fotolar

===

Vakıf yardıma koştu

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) tarafından 2012 yılında yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşlara toplam 3 milyon 94 bin 649 liralık yardım yaptı. Vakıf Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, "2012 yılında ilk, orta, yüksek öğrenim olmak üzere eğitim alanında, sağlık, barınma, gıda ve giyecek gibi zaruri ihtiyaçların karşılanmasında, özürlü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesinde ve ailelere ekmek kapısı olmak amacıyla iş yeri açarak aile ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettik" dedi.

Kış aylarının gelmesi nedeniyle ihtiyaçların artacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, yapılan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında büyük bir titizlikle çalışıldığını vurguladı. Her yardımın ihtiyaç sahiplerinin yapılan incelemeler sonucunda belirlenen ekonomik durumlarına göre dengeli bir şekilde dağıtıldığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, mağdur ve ihtiyaç sahibi SYDV'na bildirilmesi durumunda görevli ekipler tarafından incelemeler sonucunda gereken tüm yardımların yapılacağını belirtti.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Vali Balkanlıoğlu,

===

Afyon'da 49 belediye köy oldu

BÜYÜKŞEHİR Yasası'nın onaylanmasının ardından Afyonkarahisar'da nüfusu 2 binin altında kalan 49 belde belediyesi, ilk mahalli idareler genel seçimlerinden itibaren geçerli olmak üzere kaldırılarak köye dönüştürülecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından tespit edilen 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayımı sonuçlarına göre nüfusu 2 binin altında olan toplam 49 beldenin belediye tüzel kişilikleri ilk mahalli idareler genel seçimlerinden itibaren geçerli olmak üzere kaldırılarak bu belediyeler köye dönüştürüldü.

6 Aralık 2012 tarihinde yayımlanan 6360 Sayılı Yasanın geçici 2'nci Maddesi'nin 5'inci Fıkrası'na göre uygun birleşme ve katılım yoluyla nüfusu 2 binin üzerinde olan beldeler, belediye tüzel kişiliğini koruyabilecek. Buna göre Dinar'ın Haydarlı Beldesi Ocaklı Köyü'yle birleşerek belediye tüzel kişiliğini korumayı başardı. Sinanpaşa'nın Güney Beldesi ise Çalışlar Köyü ile birleşmesine rağmen nüfusu 2 binin altında kaldı. Bu nedenle belediye tüzel kişiliğini kaybetti.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Afyon fotolar

---Kutu---

Kapanan beldeler şöyle:

Yaka, Büyükkarabağ, Kemerkaya, Akkonak, Deresinek, Eber, İnli, Karamık, Koçbeyli, Yüreğil, Çiçektepe, Doğanlar, Kadılar, Kınık, Uluköy, Yıprak, Adayazı, Aşağıpiribeyli, Bademli, Gömü, Gökçek, Yeşilhisar, Ayazini, Bozhüyük, Gazlıgölakören, Karacaahmet, Alanyurt, Anıtkaya, Ballık, Başağaç, Karadirek, Kızık, Kusura, Menteş, Örenkaya, Sorkun, Yavaşlar, Güney, Nuh, Tokuşlar, Karapınar, Kırca, Üçkuyu, Yakasinek, Atlıhisar, Balçıkhisar, Efe, Karacaören, Kayabelen

===

Havalimanı Afyon için 'hava' alınan yer

TÜRKİYE'nin ilk bölgesel havalimanı Zafer Havalimanı'nın Kütahya'da açıldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, "Merkez İlçe'nin asli görevinin Afyon'a yapılması gereken yatırımlarla ilgili doğru olanları takdir etmek, hatalı olanları eleştirmektir" dedi. İl Binası'nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Demirkırkan, şehir sorunlarıyla ilgili, bundan sonra basın toplantıları düzenleyeceklerini söyledi.

Afyonkarahisar'ın da yararlanacağı Zafer Havalimanı'nın Kütahya il sınırlarında olduğuna işaret eden Başkan Demirkırkan, "Zafer Havalimanı, Kütahya için havaalanı, bizim için de 'hava' aldığımız bir alan oldu. Kütahya'ya yapılan havalimanı kente 60 kilometre. Başından beri ilgililer, bu yatırım Afyon'a yapıldığı şeklinde söylem içine girdi. Ancak bürokratların ve Bakanımızın bile emekleri heba oldu. Afyonkarahisar için yapılacak yatırımı başka bir kente kaydığını görüyoruz" diye konuştu.

Havalimanlarının artık otoyol ve hızlı trenlerle birlikte düşünüldüğünü hatırlatan Başkan Demirkırkan, "Havaalanları, otoyollar ve hızlı tren hatları aynı güzergahın içinde düşünülür. Ankara-İzmir Otoyol ve Hızlı Tren Güzergahı'nın nereden geçtiğini tam olarak bilemiyoruz. Bu güzergahlar nereden geçiyor? Bu güzergahlar, Afyonkarahisar'ın merkez olması sözünü unutturacak mı? Bölgede yeni bir kavşak mı oluşuyor. Afyon'a ne kadar mesafeden geçecektir?" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Yaşlı hastalara, güler yüzlü yardım

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yaşlı vatandaşlar için yeni bir uygulama, hayata geçiriliyor. Hastane yönetimi tarafından seçilen ve ilk aşamada 10 kişilik olması planlanan bir ekip, yaşlı vatandaşlara, hastanedeki tüm işlemlerinde yardımcı olacak. Ekipteki personel sayısının daha sonra 20'ye çıkartılacağı belirtildi.

İLK AŞAMADA 10 KİŞİLİK EKİP

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, "Yaşlı vatandaşlarımız, hastane içinde bir yerden bir yere giderken zorluk çekiyor. Biz bunu gördük. 10 kişilik bir bir ekip oluşturduk. Bu ekip, yaşlı hastaları, hastane girişinde güler yüzle karşılayacak. Eğer yürüme konusunda sıkıntısı varsa, tekerlekli sandalyeye oturtacak. Kayıt işlemlerinden, hekim muayenesine kadar, kan ve tahlil merkezlerinden çıkışa kadar personelimiz, bu vatandaşlarımıza yardımcı olacak" dedi.

İLÇELERDE UYGULAMAYA GEÇİLDİ

Hastaların memnuniyetinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Erenoğlu, "Karşılama uygulamasına geçtikten sonra ekipteki personel sayısını 20'ye çıkarmayı düşünüyoruz. İlçelerimizdeki bazı hastanelerde de bunu uygulamaya başladık. Biz yüksek lisans yaparken vatandaşlara anket yaptık. Bu ankette hastaların en çok, hastanede kendilerine yardımcı olan bir personelin olmasından mutluluk duyduğu sonucuna ulaştık" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ayhan Erenoğlu foto

===

Mini Türkçe olimpiyatları

MOZAMBİK'teki Türk Okulu Uluslararası Söğüt Koleji öğrencileri, Türkçelerini geliştirmek ve Türk kültürünü öğrenmek için Serik'te Toros Kaynak Koleji'nde misafir öğrenci olarak öğrenim görüyor. İki hafta süren eğitimde gündüz okula giderek eğitim alan öğrenciler, akşamları ise Türk kültürünü öğrenmek için evlere konuk oldu.

Mozambikli öğrenciler, eğitimlerinin sonunda 'Türkçe Olimpiyatları' düzenledi. Toros Kaynak Koleji Konferans Salonu'nda düzenlenen programa veliler ve öğrenciler katıldı. Mozambik'ten gelen 11 öğrenci, Türkçe şiirler okudu, şarkı ve türküler seslendirdi. Program sonunda Mozambikli öğrenciler kendilerini misafir eden velilere tek tek hediye verdi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Mozambikli öğrenciler

===

Kanal 15 uyduda

BURDUR'da yayın yapan yerel 'Kanal 15' bundan böyle yayınlarını uydu üzerinden yapacak. Kanal 15'in uydu üzerinden' 11817/27500 dikey 3/4' frekansından yayına başlaması üzerine kanalın sahibi işadamı Mehmet Cadıl, Burdur ve Bucak'taki ulusal ve yerel medya temsilcileriyle Grand Özeren Otel'de bir araya geldi. Toplantıya, Kanal 15 Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cadıl'ın yanı sıra Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Taraşlı, Burdur ve Bucak'ta görev yapan medya mensupları katıldı.

Dünyanın teknoloji çağı olduğunu kaydeden Cadıl, "Yayınlarımızı daha geniş bir kitlenin izleyebilmesi için uydudan yayın yapmaya başladık" dedi. Kanal 15'in sahibinin Burdurlular olduğunu vurgulayan Cadıl, televizyonların dünyaya açılan birer kapı olduğunu da kaydetti. Cadıl, Burdur'un tarihi, kültürel, siyasi, ekonomik değerlerini en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi. Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Taraşlı ise yerel basının öneminin her geçen gün artığını söyledi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Mehmet Cadıl

===

Afrikalı öğrenciler aşure dağıttı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde faaliyet gösteren Özel Ufuk Bilge Koleji tarafından aşure günü düzenlendi. Ekinliğe, okulun daveti üzerine tatillerini Gazipaşa'da geçiren Güney Afrika'dan öğrenciler, Kaymakam Muhittin Pamuk, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Karslı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğan, siyasi parti temsilcileri, öğrenci velileri ve ilçe halkını katıldı. Ekinlik kapsamında öğrenciler tarafından bilim ve tasarım sergisi de açıldı.

YURT DIŞINDAN MİSAFİR ÖĞRENCİLER VAR

Etkinlikte, Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki Türk Okulu Star Koleji'nin 8'inci sınıf öğrencisi Nolu Ncama, Thobeka Cebekhulu ve Phetha Mchunu davetlilerin ilgi odağı oldu. Konuk öğrenciler, protokol ve misafirlere kendi elleriyle aşure ikram etti. Konuk öğrencilerden Phetha Mchunu, Türkçe okuduğu şiirle davetlilerden büyük alkış aldı.

Okul Müdürü Temel Topraklı, "Muharrem Ayı kardeşliğin, birlik ve beraberliğin olduğu bereket ayıdır. Düzenlediğimiz aşure etkinliğine katılan ve bizim 'Beyaz İnci' olarak adlandırdığımız Güney Afrika Cumhuriyeti Star Koleji'nden gelen 3 öğrenciye, protokole, aile birliğine, Gazipaşa halkına, öğrenci velileri ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto. Güney Afrikalı öğrenciler aşure dağıtırken

===

Kaymakamlığa çöp aracı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Demre Kaymakamlığı'na 1 adet çöp toplama aracı gönderildi. Çöp toplama aracı, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve Demre Özel İdare Müdürü Bilal Yiğit tarafından teslim alındı. 115 bin lira değerindeki katı atık toplama aracı, 6,5 ton çöp toplama kapasiteli.

Üretici şirket aracı, Demre'ye getirerek teslim etti. Kaymakam Karaman, aracı test sürüşü yaptırarak kontrol etti. Kaymakam Karaman, "Bakanlık tarafından gönderilen katı atık toplama aracı, Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde kullanılacak. Bu nedenle gönderildi. Bu bölgedeki, Üçağız, Çevreli ve Kapaklı köylerinin katı atığını toplamada kullanacağız. Bu köylerimizin hizmetine vereceğiz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kaymakam ve araçtan foto

===

Eğitimin projeleri onlardan

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde mimarlık yapan Çiğdem Bozoğlu Tarkun, ilçedeki eğitim kurumları ile kamu kurumlarına ait projeleri ücretsiz çiziyor. Derin Mimarlık Bürosu'nun sahibi eşi Adnan Tarkun ile birlikte çalışan Çiğdem Bozoğlu Tarkun, şu ana kadar Demre'de kamu kurumlarına ait 18 projeyi çizdi. Toplam 134 bin 642 liralık projeleri ücretsiz çizen Tarkun, projelerden 11'ini milli eğitim için çizdi.

Çiğdem Bozoğlu Tarkun'un çizdiği projelerin başında, Demre Öğrenci Yurdu, Beymelek Ayşe Öğretmen Ana Okulu, Demre Meslek Lisesi, Hacımusaoğlu Ana Okulu, Demre Lisesi'na ait kantin ve yemekhane, Demre Öğretmenevi Kültür Salonu, Yaylakaya, Kum, Karabucak İlköğretim okullarının ek binaları, Çevreli Bozoğlu Tarkun İlköğretim Okulu, Beymelek Saz İlköğretim Okulu, peyzaj çalışmasının projeleri geliyor.

Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Çiğdem Bozoğlu Tarkun ve eşi Adnan Tarkun'un iş yerinde ziyaret ederek teşekkür etti. Derin Mimarlık'ın eğitim nefer gibi çalıştığını kaydeden Aldal, "Bugüne kadar Milli Eğitime ait hiçbir projeden para almadılar. Tarkun çifti ayrıca Çevreli Köyü'ne henüz açılışını yapmadığımız 8 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırdı. Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak şükran borçluyuz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Çiğdem Bozoğlu Tarkun, eşi Adnan Tarkun'u ve Bülent Aldal - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel SYDV'den Büyük Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement