Tabip Odası'ndan Barış Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Tabip Odası'ndan Barış Çağrısı

Tabip Odası\'ndan Barış Çağrısı

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr.

11.10.2013 16:02

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, savaşın halk sağlığında tehdit eden en önemli sorunlardan birisi olduğunu belirterek, barış çağrısı yaptı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, hekimlerin doğaları gereği savaşa karşı olmak zorunda olduklarını ifade ederek, hekimlerin savaş karşıtlıklarını daha gür sesle dile getirmek gibi bir sorumlulukları olduğuna da dikkat çekti. Savaşın oluşturduğu doğa ve insani tahribat nedeniyle halk sağlığını tehdit eden en önemli olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Savaşlar doğa tahribatının yanında, fiziksel, ruhsal, sosyal ve siyasal sağlık açısından oluşturdukları onarılmaz devasa sorunlarla sadece mevcut kuşağı etkilemekle kalmaz, gelecek kuşakların sağlığında da kalıcı, olumsuz etkiler meydana getirir. Bu yüzden hem günümüz hem de geleceğimiz açısından en büyük tehdittir. Sayılarla ifade ederek yabancılaştırdığımız ölümler, sakatlıklar, hastalıklar, rahatsızlıklar hem yakınları olarak bizler için hem de tüm toplum için olağan koşullarla kıyaslanmayacak kadar katlanılmaz boyuttadır. Biz hekimler ve sağlıkçılar için acımasız olan gerçeklik savaşa zemin hazırlayan koşulların ve savaşların insan eliyle oluşturulan felaketler olmasıdır; dolayısıyla önlenebilir olmasıdır. Savaşları önlemenin yolu barış ortamı ve demokrasinin inşasından geçmektedir. Ülkemizde, bölgemizde ve dünyanın bütününde barışın egemen kılındığı bir ortam oluşuncaya kadar; hekimler olarak savaşa karşı barış talebimiz devam edecektir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tabip Odası'ndan Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement