Tarihçi Yinanç'ın İsmi Kütüphanede Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

Tarihçi Yinanç'ın İsmi Kütüphanede Yaşayacak

Tarihçi Yinanç\'ın İsmi Kütüphanede Yaşayacak

Türk Tarih Kurumu'nun (TTK) kurucularından Ord.Prof.Mükrimin Halil Yinanç'ın ismi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Merkez Kütüphanesine verildi.

15.03.2012 17:29

Türk Tarih Kurumu'nun (TTK) kurucularından Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç'ın ismi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Merkez Kütüphanesine verildi.

Tarihçi Yinanç, vefatının 50. yıldönümünde KSÜ'de düzenlenen panelle anıldı. KSÜ Rektörlüğü ile KSÜ Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğunca düzenlenen panel

saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Prof. Dr. Refet Yinanç, Doç. Dr. İlyas Gökhan ve Dr. Mustafa Kök'ün konuşmacı olarak katıldığı panelde, kendisini tarihe ve bilime adayan Yinanç'ın hayatından kesitler sunuldu.

Panelistlerden Prof. Dr. Refet Yinanç, Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç'ın isminin üniversite kütüphanesine verilmesini memnuniyetle karşıladığını belirterek Yinanç Hocanın bütün kitaplarını üniversiteye bağışlayacağını söyledi.

Doç. Dr. İlyas Gökhan ise kütüphane hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. KSÜ'deki mevcut kütüphanede Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç'a ait 2 bin 529 kitap, 83 harita, 42 fotoğraf ve 36 el yazması kitap bulunduğunu kaydeden Gökhan, Yinanç hakkındaki duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Dr. Mustafa Kök'de Yinanç gibi bir tarih aliminin ölümünün 50. yılında keşfediliyor olmasının üzücü olduğunu söyledi. Kök, "Ancak geçte olsa Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde konuşuluyor olması sevindirici." dedi. Mükrimin Halil'e göre Anadolu Türklüğünü anlatan Kök, milli tarihimizin ona göre Anadolu Türklüğü Tarihi olduğunu belirtti.

Panel sonrasında konuşmacılara KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan tarafından hediye takdim edildi. Türk Sanat Musikisi dinletisi ile biten panelin ardından Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç Kütüphanesi açıldı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihçi Yinanç'ın İsmi Kütüphanede Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement