Tarihi Köprü 54 Yıl Sonra Tekrar Su Altında Kaldı - Son Dakika
Yerel

Tarihi Köprü 54 Yıl Sonra Tekrar Su Altında Kaldı

Bozüyük ilçesi Dodurga beldesindeki barajda geçen aylarda seviyenin düşmesiyle 54 yıl sonra ortaya çıkan tarihi köprü, kar birikintilerinin erimesiyle yeniden suya gömüldü.

16.03.2015 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BARIŞ EREN - Bozüyük ilçesi Dodurga beldesindeki barajda geçen aylarda seviyenin düşmesiyle 54 yıl sonra ortaya çıkan tarihi köprü, kar birikintilerinin erimesiyle yeniden suya gömüldü.

Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede son 60 yılın en yoğun kar yağışının geçen kış mevsiminde yaşandığını anlattı.

Çetin geçen kışın bolluk ve bereket getirdiğini belirten Tuna, beldedeki yaşlıların böyle bir dönemi en son 70-80 yıl önce gördüklerini söylediğini aktardı.

Beldede 2014 yılında etkili olan kuraklık nedeniyle Dodurga Barajı'ndaki su seviyesinin yarıya kadar düştüğünü, kar yağışlarının ardından bu kez iki katına çıktığını dile getiren Tuna, şunları söyledi:

"Geçen yıl barajımızın suyu yüzde 50 azalmıştı. En son 54 yıl önce görülebilen tarihi köprü, suyun azalmasıyla gün yüzüne çıkmıştı. Şimdi köprümüz yeniden sular altında kaldı ve barajın su seviyesi yüzde 100'e ulaştı. Halen barajımıza dağlardan su gelmeye devam ediyor. Kar sularının gelmesi de mayısa kadar devam edecektir. İlkbaharda alacağımız yağmurlarla barajın su seviyesi yüzde 100'ü geçecektir."

Tuna, barajdaki seviyenin artmasıyla bölgede su sıkıntısının ortadan kalktığını, gelecek birkaç yıl kuraklık yaşamayacaklarını ve tarihi köprüyü de uzun süre göremeyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Köprü 54 Yıl Sonra Tekrar Su Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement