- AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan:
"Bu eserlerin koruma altına alınması, restore edilmesi ve çevre düzenlemesi yapılarak kültür ve turizme kazandırılmasını amaçlıyoruz"
Erdoğan, yaptığı açıklamada, Roma dönemine ait tarihi Septimus Severuz, Sultan Murat, Debbağhane ve Yakacık köyü köprülerinin korunması ve eski dokusuna kavuşması için çalışma başlattığını bildirdi.
Köprülerin uygun zemin, röleve, sondaj ölçülerinin tarihi dokusuna uygun projelendirilerek ihale edildiğini aktaran Erdoğan, diğer tarihi köprülerinde ihalelerinin birkaç ay içinde yapılacağını kaydetti.
Erdoğan, "Bu eserlerin koruma altına alınması, restore edilmesi ve çevre düzenlemesi yapılarak kültür ve turizme kazandırılmasını amaçlıyoruz" değerlendirmelerinde bulundu - Gaziantep
Son Dakika › Yerel › Tarihi Köprülerin Bakım ve Onarımı Yapılacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.