Tarımsal Kesinti Uygulaması Sakarya Ticaret Borsasında Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Tarımsal Kesinti Uygulaması Sakarya Ticaret Borsasında Tanıtıldı

Tarımsal Kesinti Uygulaması Sakarya Ticaret Borsasında Tanıtıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sakarya İl Müdürlüğü tarafından, yeni uygulamaya geçilecek olan 'Tarımsal kesinti uygulamasının dijital ortama aktarılması' konusunda mükellefleri bilgilendirmek amaçlı Sakarya Ticaret Borsası Toplantı Salonunda bir...

11.11.2013 16:43

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sakarya İl Müdürlüğü tarafından, yeni uygulamaya geçilecek olan 'Tarımsal kesinti uygulamasının dijital ortama aktarılması' konusunda mükellefleri bilgilendirmek amaçlı Sakarya Ticaret Borsası Toplantı Salonunda bir toplantı yaptı.

Tarımsal kesinti uygulamasının dijital ortama aktarılması ile birlikte muhasebeciler ve tüccarların kafasında oluşan soru işaretlerinin dağıtılması amacıyla SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, Sigortalama Şefi Ayşen Kaçanlar, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete ve HAYKOOP Başkanı Recep Pulat ile birlikte Sakarya Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda bir sunum yaptılar.

Yapılan sunumda yeni geçilen uygulama ile ilgili bilgiler veren Nurten Canbasoğlu, "Devlet artık her şeye hakim. Sakarya'da aslanlar gibi oturur bu sistem. Tarımsal Kesinti uygulaması en güzel Sakarya'da uygulanacaktır. Sizlere güvenim tam. Sadece şuan deneme aşamasında olduğundan bazı aksaklıklar var ama gözünüz korkmasın, hepsi zamanla aşılacaktır" dedi.

Nurten Canbasoğlu'nun konuşmasının ardından Sigortalama Şefi Ayşen Kaçanlar salondaki herkesin önünde uygulamalı olarak yeni sistemi tanıttı. Sigortalama Şefi Ayşen Kaçanlar, "Uygulamaya geçiş 1 Ocak 2014'e kadar uzatıldı. O zamana kadar adli para cezası uygulanmayacak fakat bu tarihten sonra uygulamaya geçmeyenler ve borcu olanlar 182 lira adli para cezası ödeyeceklerdir" diye konuştu.

Uygulamanın tanıtılmasının ardından salondakilerin kafalarında bulunan soru işaretleri gidermek adına yetkililer sorulara ve sorunlara yanıt verdiler. Toplantının ardından Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete katılımlarından dolayı SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu'na plaket takdim ederek teşekkür etti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarımsal Kesinti Uygulaması Sakarya Ticaret Borsasında Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement