Tarsus Aile Destek Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Tarsus Aile Destek Merkezi Açıldı

Tarsus Aile Destek Merkezi Açıldı

Mersin'in Tarsus ilçesi Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, kutsal bayrak altında yaşayan ve saygı duyan herkesin bir ve eşit olduğunu söyledi.

27.03.2013 16:47  Güncelleme: 16:53

Mersin'in Tarsus ilçesi Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, kutsal bayrak altında yaşayan ve saygı duyan herkesin bir ve eşit olduğunu, bizleri ayrı düşürmeye çalışanlar karşısında dimdik olunması gerektiğini söyledi.

Göçle gelenlerin yoğun olduğu Fahrettinpaşa Mahallesi'nde açılışı yapılan Tarsus Aile Destek Merkezi Fahrettinpaşa Şubesi ile ilk derslerini vermeye başladı.

Açılış töreninde söz alan kursiyerler, mahallelerinde böyle tesisin açılmasından dolayı teşekkür ettiler.

Daha sonra söz alan Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, bu merkezde eğitim alan insanların ailesine, milletine ve ülkesine daha faydalı birey haline geleceğine inandığını kaydetti. Güldibi, "Bizim için en önemli unsur tabi ki insan. İnsanı kazanacaksınız ki, bütün bir insanlığı, bütün bir toplumu daha iyi noktalara, daha huzurlu, daha mutlu eriştirebilesiniz. İşte bu amaçla yola çıktık. Aile Destek Merkezlerini kurmaya başladık.

Ümit ediyoruz ki; her mahallemizde bu güzel destek merkezlerinin bir örneğini sergileyebilelim" dedi.

Aile Destek merkezilerinin çok önemli görevler yüklendiğini söyleyen Güldibi konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Oralarda amaç çocukların kreş eğitiminden, okul öncesi eğitiminden başlayarak, etüt çalışmaları yapması, daha sonra kadınlarımızın ve erkeklerimizin daha iyi bir birey, daha iyi bir anne, daha iyi bir baba nasıl olunur, bunların öğretilmesi ve bu konuda eğitim verilmesi bizim için birinci derecede amaçların önünde geliyor. Tabi ki bu yolculuk zor bir yolculuk. Öncelikle insanlara aile destek merkezinin ne demek olduğunu iyi anlatmalıyız."

Bu bayrak altında yaşayan ve saygı duyan herkesin eşit ve kutsal olduğunu dile getiren Kaymakam Güldibi, "Ailenin çok hırpalandığı bir ülke de bazı problem çözmek zor oluyor. Tarsus'ta yüzde 15'lere varan boşanma oranı var. Bizim için bu çok büyük bir hastalıktır. Bu hastalığın tedavi edilmesi lazım. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa, ne yapılıyorsa azdır. Bu manada aile destek merkezlerinde vereceğimiz eğitimlerin çok önemli olduğunu ve olacağına inancım sonsuz. Öğrenciler ve gençler sizlerin aile destek merkezlerinde alacağınız eğitimle, eğer varsa bir takım da öğretimdeki eksikleriniz tamamlanacaktır. ve daha iyi bir birey olma, anne ve babasına milletine faydalı birey olma yönünde çok önemli görevler ifa edeceksiniz. Bizim için bu bayrağın altında, bu bayrağa saygı duyan herkes birdir ve eşittir. Elbette ki kutsaldır. Madem ki bizi bir ve önemli yapan inançlarımız var, dinimiz var, dilimiz var o zaman bizleri ayrı düşürmeye çalışan her türlü unsurun karşısında birer Çin seti gibi, Diyarbakır seti gibi, dimdik gibi durmamız gerekiyor. Ben güzel merkezin açılmasında faydalı çalışmaları bulunan herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Açılıştan sonra Kaymakam Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Müftü Abdulkerim Akbaba, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, oda ve dernek başkanları sınıfları gezip, öğrencilerle sohbet ettiler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarsus Aile Destek Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement