Tarsus Kaymakamlığı Sydv Geçen Yıl, 19 Vatandaşa 72 Bin Liralık Barınma Yardımı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Tarsus Kaymakamlığı Sydv Geçen Yıl, 19 Vatandaşa 72 Bin Liralık Barınma Yardımı Yaptı

Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), geçtiğimiz yıl 19 aileye 72 bin lira tutarında barınma yardımı yaptı.

26.01.2012 11:29

Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), geçtiğimiz yıl 19 aileye 72 bin lira tutarında barınma yardımı yaptı.

Kaymakamlık Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Hacıhamzalı köyünde evi yanan bir vatandaşa 24 bin 653 lira + kdv değerinde 49 metrekarelik, Çiçekli köyünde evi kullanılamayacak durumda olan bir vatandaşa 22 bin 434 lira + KDV değerinde 49 metre karelik ev yapıldığı, ayrıca, evinde çeşitli nedenlerden yangın çıkarak, evi hasar gören veya kullanılamayacak hale gelen 17 vatandaşa toplam 24 bin 500 lira tutarında barınma yardımı yapıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, 2011 yılında, 'Geleceğimiz Çocuklar', 'Umudumuz Çocuklar', 'Eğitime bir Işık da Sen Tut' ve 'Vatandaş odaklı önetişim' adlı projelerin hayata geçirildiği belirtildi.

'Geleceğimiz Çocuklar' projesinin 4 bin 736 lira tutarında, Tarsus Jandarma Komutanlığıyla ortaklaşa yürütüldüğü ve bu projede kapsamında 95 öğrenciye Tarsus'un tarihi ve turistik yerlerine gezi düzenlendiği, öğrencilere öğle yemeği verildiği, sinemaya götürüldüğü ve spor ayakkabı hediye edildiği kaydedildi.

'Umudumuz Çocuklar' projesinin ise Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarsus Eğitimciler Derneği(TEDER) ile ortaklaşa hazırlandığı, 6 bin 150 lira tutarındaki bu projede, 400 öğrenciye Tarsus'un tarihi ve turistik yerlerine gezi düzenlendiği, öğrencilerin pikniğe götürüldüğü ve çeşitli hediyeler verildiği belirtildi.

'Eğitime Bir Işık da Sen Tut' projesiyle Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca gelir seviyesi yüksek hayırsever ve işadamları tarafından 96 bin 252 lira bağış sağlandığı ve 131 öğrenciye burs verildiği belirtilerek, 113 bin 732 lira tutarlı 'Vatandaş Odaklı Yönetişim' projesiyle ise, özellikle yaşlı ve özürlü vatandaşlar düşünülerek Özel İdare binası 2. katın gerekli onarım yapıldıktan sonra daha kullanışlı bir binada modern ve teknolojiye uygun hizmet verilmesinin planlandığı ifade edildi.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus Kaymakamlığı Sydv Geçen Yıl, 19 Vatandaşa 72 Bin Liralık Barınma Yardımı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement