Tasfiyeden Ünye Belediyesi de Nasibini Aldı - Son Dakika
Yerel

Tasfiyeden Ünye Belediyesi de Nasibini Aldı

Tasfiyeden Ünye Belediyesi de Nasibini Aldı

Hanyanı ile başlayan Fatih, Yeşilkent, Erenyurt, Pelitliyatak, Yenikent ve Tekkiraz ile devam eden beldelerin tasfiye işlemleri sona erdi.

11.06.2013 18:08

Hanyanı ile başlayan Fatih, Yeşilkent, Erenyurt, Pelitliyatak, Yenikent ve Tekkiraz ile devam eden beldelerin tasfiye işlemleri sona erdi. Son olarak Ünye Belediyesi'nin kapsamı içerisinde olan ve yeni yasayla büyükşehire devredilmesi gereken hizmetler görüşüldü.

6360 sayılı Kanun kapsamında tüzel kişilikleri sona eren belediyelerin devir tasfiye işlemleri Ünye Kaymakamı Mustafa Demir başkanlığında son kez toplanan Devir Tasfiye Paylaştırma İlçe Alt Komisyonu ile sonlandı. Son kez toplanan Devir Tasfiye Paylaştırma İlçe Alt Komisyonu ile Ünye Belediyesi'nin Büyük Şehir Yasası'ndan dolayı mezarlık, itfaiye, su ve kanalizasyon gibi hizmetleri Büyükşehre devretmesi komisyonca görüşüldü.

Ünye Belediye Başkanı'nca devir tasfiyesiyle ilgili gerekli bilgilendirme komisyon üyelerine yapıldı. Ayrıntılı çalışmanın sonunda komisyon yasa uyarınca Ünye Belediyesi'nin tasfiye çalışmasını tamamladı. Tamamen devir ve tasfiye işlemleri de 30 Mart 2014 tarihinde beldelerin tüzel kişiliklerinin sona ermesinin ardından yapılacak.

Toplantıya Ünye Kaymakamı Mustafa Demir'in yanı sıra Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Aktiken, İlçe Yazı İşleri Müdürü Bahtiyar Çetin, Mal Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğü'nden birer yetkili katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tasfiyeden Ünye Belediyesi de Nasibini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement