Taşucu Meslek Yüksekokulu'nda Ağaç Dikme Şenliği - Son Dakika
Yerel

Taşucu Meslek Yüksekokulu'nda Ağaç Dikme Şenliği

Taşucu Meslek Yüksekokulu\'nda Ağaç Dikme Şenliği

Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünün İkinci Öğretim 2/A sınıfı öğrencileri ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğiyle ağaç dikme şenliği düzenlendi.

21.03.2013 15:31

Selçuk Üniversitesi Silifke- Taşucu Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünün İkinci Öğretim 2/A sınıfı öğrencileri ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğiyle ağaç dikme şenliği düzenlendi.

Taşucu Meslek Yüksekokulunun bahçesinde düzenlenen ağaç dikme şenliğinde yüzlerce fidan toprakla buluşturulurken, üniversite öğrencileri de bahar havasında yapılan bu etkinlikten oldukça keyif aldılar. 'Sen de Bir Ağaç Dik' sloganıyla başlatılan etkinlikte öğrenciler ve öğretim elemanları yüzlerce çam ve defne fidanını toprakla buluşturdu.

Törende konuşan Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, bugünün hem ormanın hem de baharın bayramı olduğunu belirterek, "Yeni Gün anlamına gelen Nevruz adını taşıyan Bahar Bayramı, güneşli günler ve kuş sesleri getirerek bizi canlandırır, mutlu eder. Türk insanın tabiata duyduğu sevgi ve hoşgörüsünün simgesi Nevruz ateşi, binlerce yıl yandı ve gelecekte de binlerce ruhu ısıtarak yanmaya devam edecektir.

Günümüz insanı ağaçla kendi arasında irtibat kurmakla zorlanıyor. Ama aslında ağaç çocuğa beşiktir. İnsanın evidir evinin kapısıdır ve penceresidir. Okulda kalemdir, defterdir. Okuduğu gazetedir, dergidir. Soluduğu oksijendir, koruduğu topraktır, vatandır. Öldüğünde tabuttur, mertektir. Ağaç insanoğlunun beşikten mezara kadar hayatının her anında muhtaç olduğu, Hazreti Allah'ın insanoğlunun faydalanması için yarattığı bir nimettir. Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüz 27 Orman Bölge Müdürlüğü arasında aralıksız beş yıldır ağaçlandırma, tohum ekimi ve fidan dikiminde Türkiye şampiyonudur. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü bütün kamu kurumlarıyla ve özel sivil toplum örgütleriyle el ele vererek büyük başarılara imza atmıştır. El birliği ile aynı anda 10.603 öğrenciye tüpe harnup tohumu ekimi yapılmasında Guinness rekorlar kitabına girerek dünya rekoru kırmıştır" dedi.

Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz ise, "Öncelikle Silifke Orman İşletme Müdürlüğüne bu güzel ve anlamlı etkinlikte, bu yılki 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinliklerinde okulumuzu tercih etmelerinden dolayı şahsım ve mesai arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Bundan tam 7 sene önce de yine burada Silifke Orman İşletme Müdürlüğümüz ile ortaklaşa o günkü öğrencilerimizle "Ağaç Bayramı" etkinliği düzenledik ve işte bu gördüğümüz ağaçları o günkü öğrencilerimiz ve gelen misafirlerimiz dikmişti. Sevgili öğrenciler; Fidan dikmek insanlık için çok önemli bir hizmet ve ayrıca kutsal bir görevdir. Ancak diktiğiniz fidana bakmak, korumak ve yetiştirmek daha önemlidir. Bu itibarla, öğrencilerimden şunu rica ediyorum: Lütfen her öğrencimiz diktiği fidanı işaretlesin, onu unutmasın, onu benimsesin ve mezun olana kadar sulasın ve kurutmasın. Eğer kuruyacak olursa yensini diksin. Yine bu bağlamda dikilen alanın etrafının çevrilmesi hususunda kuruluşlardan ve özellikle Orman İşletme Müdürlüğünden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler ağaç dikimini gerçekleştirdi. Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yükseokulu bahçesinde düzenlenen ağaç dikim şenliğine Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar başta olmak üzere, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nurettin Bozdemir, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz, Silifke Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Yurtkur Müdürü Mustafa Kemal Karataş, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ali Tokmar, Silifke Arıcılar Derneği Başkanı Ahmet Şen, Üniversitenin öğretim görevlileri, okul öğretmen ve müdürleri, üniversite öğrencileri ve çevre okullardan ana sınıfı öğrencileri katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşucu Meslek Yüksekokulu'nda Ağaç Dikme Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement