Taziye Evlerine Takılan Sayaçlara Muhtarlardan Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo

Taziye Evlerine Takılan Sayaçlara Muhtarlardan Tepki

Taziye Evlerine Takılan Sayaçlara Muhtarlardan Tepki
20.04.2016 13:46

Batmanda taziye evlerine elektrik sayacı takan DEDAŞ'a çağrıda bulunan muhtarlar "Çay parası dahi veremeyenlerden elektrik parasını nasıl alacağız"

Taziye evlerine sayaç

Batmanın bir çok mahallesinde faaliyet gösteren taziye evlerine DEDAŞ ekiplerince elektrik sayacı takıldı.

Şu ana kadar herhangi bir elektrik ücreti ödemeyen taziye evlerinden bundan böyle harcanan enerjinin bedeli alınacak.

Bu duruma tepki gösteren Çarşı Mahallesi Muhtarı Cemal Çerçel, kendi mahallelerindeki taziye evinin neredeyse hergün kullanıldığını ve maddi imkanı olmayan taziye sahiplerinden para almanın mümkün olmadığını belirtti.

3 katlı taziye evi, cami ve kadın Kuran Kursu ve kadınlara ait taziye evini mahalleye kazandıran Çerçel, elektrik parasının da kendilerine mal olacağını söyledi.

"ÇAY PARASINI VEREMEYENLERDEN ELEKTRİK PARASINI NASIL ALACAĞIZ?"

Taziye evini kullanan bazı ailelerin maddi imkanlarının elverişli olmadığını söyleyen Muhtar Çerçel, bir çok masraf ve giderinin de kendilerince üstlendiğini belirterek "Taziye evini kullanan bazı kişilerde çay parası dahi yok. Bizler bu tür giderleri dahi kendi imanlarımızla karşılıyoruz. Ama sürekli gündüz ve akşam açık olacak olan taziye evinin elektrik bedelini isteyemeyeceğimiz nice aileler var. Bu nedenle bu ağır yükün altına girmemiz mümkün değil" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Taziye Evlerine Takılan Sayaçlara Muhtarlardan Tepki - Son Dakika


Advertisement