TBMM Genel Kurulu'nda Yaşanan Kavga - Son Dakika
Yerel

TBMM Genel Kurulu'nda Yaşanan Kavga

TBMM Genel Kurulu\'nda Yaşanan Kavga

CHP Kayseri İl Başkanı Ayan: "Saygıdeğer milletvekilimiz Şevki Kulkuloğlu gecenin bir yarısından sonra çok ciddi bir fiziki saldırıya uğramışlardır.

03.03.2014 15:12

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan kavgaya ilişkin, "Saygıdeğer milletvekilimiz Şevki Kulkuloğlu, gecenin bir yarısından sonra çok ciddi bir fiziki saldırıya uğramışlardır. Bacağındaki iki yırtık nedeniyle yürümekte, ayakta durmakta zorluk çekiyor" dedi.

Ayan, il binasında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart Pazar günü Türkiye'nin kendi geleceğini oylayacağını ifade etti.

CHP'nin her türlü saldırıya uğramasına rağmen sabırla, metanetle mücadele etmeye devam edeceğini belirten Ayan, şunları kaydetti:

"Saygıdeğer milletvekilimiz Şevki Kulkuloğlu, gecenin bir yarısından sonra çok ciddi bir fiziki saldırıya uğramışlardır. Bacağındaki iki yırtık nedeniyle yürümekte, ayakta durmakta zorluk çekiyor. Dolayısıyla kendisi buraya malesef gelemedi. Amaçları demokrasi değil, seçimle gelip seçimle gitmek gibi bir niyetleri yok. Seçimle geldiler ve burada kalma niyetindeler. Milletvekilimize yapılan ve milletvekilimiz dışında diğer herkese yapılan saldırı için de AK Parti ve milletvekillerini şiddetle kınıyorum. Türkiye cumhuriyeti bunları hak etmiyor. "

Partilerinin kadın kolları üyelerinden de saldırıya uğradıkları yönünde şikayet aldıklarını dile getiren Ayan, "Seçim propagandası esnasında eğer belediye başkan adaylarımın, partililerimin tırnağına zarar gelirse bunun sorumlusu önce Recep Tayyip Erdoğan, sonra Kayseri Valisi, sonra Kayseri Emniyet Müdürüdür. Dikkatle bizi takip etmelerini, partili kardeşlerimin CHP'ye oy verecek yurttaşlarımın korunmasını ısrarla talep edip kendilerini uyarıyorum. Seçim sırasında herhangi bir fiziksel saldırıya uğramamız halinde bunun sorumlusu Kayseri'deki emniyet teşkilatı ve valiliktir" diye konuştu.

Eski Milletvekili ve CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal da parlamentoda hiçbir zaman bu dönemde olduğu kadar haşarı insanları izlemekten utandığı, zorlandığı bir süreç yaşanmadığını söyledi.

Parlamentonun, demokrasinin kabesi, kutsal mekanı, mabedi olduğunu belirten Çilsal, şöyle devam etti:

"Orada herkesin birbirine saygı duyması gerekir. Bir daha ne bu memleketin İstiklal Marşı yazmaya ne de yeni bir devlet kurmaya niyeti de yoktur. Hiç kimsenin de buna cüret etmeye hakkı yoktur. Bizi dönüştürmeye de kimsein hakkı yoktur. Sevgili milletvekilimize yapılan, bırakın bizlere, Kayseri'ye yapılmış olmasını demokrasiye yapılmış bir harekettir. Herkesin farklı duyguları, düşünceleri olacaktır. Biz birlikte güzeliz. Birbirimize tahammül ederek güzeliz. Bu vatanı birlikte yurt ettik, birlikte yaşayacağız ve birbirimize bu tahammülü göstermek zorundayız." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TBMM Genel Kurulu'nda Yaşanan Kavga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement