Tekirdağ'da 1. Roman Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da 1. Roman Çalıştayı Düzenlendi

Tekirdağ\'da 1. Roman Çalıştayı Düzenlendi

Tekirdağ’da Aydoğdu Mahallesi Esnaf ve Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 1. Roman Çalıştayı düzenlendi.

11.04.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da Aydoğdu Mahallesi Esnaf ve Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 1. Roman Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayda romanların sorunlarıyla yakından ilgilenen Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Bu güzel insanlarla birlikte olmaktan oldukça mutluyum. Göreve başladığım ilk hafta, Aydoğdu ve 13 Kasım Okullarını ziyaret ettim. Okullardaki zeki ve gözleri pırıl pırıl bakan çocuklarımızı gördüm. İleriye iyi bir nesil bırakmak için çocuklarımızın eğitimini ve sağlığını çok önemsiyoruz. Sizlerin de çocukların eğitimi konusunda bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz. Romanların temel sorunu işsizlik. Toplum yararına çalışma programından ilimize bin 500 kadro açıldı. Kadroları dolduramadık. Bu kadrolar için romanlarımızın İş-Kur'a müracaat etmelerini istiyoruz. Ayrıca iş edindirme konusunda Halk Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde, Romanlara yönelik çeşitli kurslar açılıyor. Bu kurslarda kursiyerlere hem meslek öğretiliyor hem de günlük ödemeler yapılıyor. Roman STK'larımızdan bu kurslara, kursiyer kazandırma konusunda destek vermelerini istiyoruz" dedi.

Çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Yasin Tekin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Hülya Yunak, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Mercan, Esnaf ve Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Pirbudak, Çiftlikönü Romanlar Derneği Başkanı Süleyman Karatepe, Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış ile çok sayıda vatandaş katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da 1. Roman Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement