Tema Vakfı Kurucusu Hayrettin Karaca, Lüleburgaz'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Tema Vakfı Kurucusu Hayrettin Karaca, Lüleburgaz'da Anıldı

Tema Vakfı Kurucusu Hayrettin Karaca, Lüleburgaz\'da Anıldı

TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca, ölümünün 3’üncü yılında Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi (LYKA) Prof. Dr. Türkan Saylan Salonu’nda düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğin sonunda Karaca anısına fidan dikildi.

23.01.2023 11:00  Güncelleme: 11:09

TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca, ölümünün 3'üncü yılında Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi (LYKA) Prof. Dr. Türkan Saylan Salonu'nda düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğin sonunda Karaca anısına fidan dikildi.

Türkiye'nin erozyonla mücadelesinin mihenk taşlarından olan TEMA Vakfı'nın kurucusu Karaca, vefatının 3'üncü yılında LYKA Prof. Dr. Türkan Saylan Salonu'nda düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı. Anma etkinliğine, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilcisi Vicdan Aladağ, TEMA Vakfı önceki dönem Lüleburgaz Temsilcisi aktivist Hakan Dedeoğlu, TEMA Vakfı Küçükçekmece İlçe Sorumlusu Zekavet Taş, TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman ve TEMA Vakfı gönüllüleri katıldı.

Anma etkinliğinde minik TEMA'lılar da kısa bir gösteri düzenledi. Gösteri katılımcılar tarafından beğeniyle takip edildi. Etkinlikte Zekavet Taş, Hayrettin Karaca ile ilgili anılarını paylaştı. Hakan Dedeoğlu ve Vicdan Aladağ da toprakların korunması ve daha sağlıklı bir çevre için verilmesi gereken mücadeleye yönelik birer konuşma yaptı. Programda Hayrettin Karaca ile ilgili video gösterimleri de gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Gerenli de konuşmasında Karaca'nın yaşamı boyunca gelecek nesillere yaşanacak bir dünya bırakmak için mücadele ettiğinin altını çizerek, "Toprak dedemiz Hayrettin Karaca bize bu yolda çok önemli bir ışık tuttu. Yaşamıyla, yaptıklarıyla hepimize örnek oldu. Kendi canına sahip çıkar gibi toprağına sahip çıktı" dedi.

Gerenli, Türkiye'de erozyonla mücadeleye karşı acil eylem planlarının harekete geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Toprağın 1 santimetresinin oluşması için 500 yıl gerekirken her yıl 642 milyon ton toprağımız erozyona uğruyor. Küresel ısınmayla birlikte her geçen gün çölleşiyoruz. Bugün bunu değiştirmek için mücadele etmezsek yarınki mücadelemiz ne yazık ki bir işe yaramayacak" diye konuştu.

Gerenli, gelecek nesillere yeşil bir kent bırakmak için mücadele ettiklerini dile getirerek, Lüleburgaz Belediyesi'nin çevreci yatırımlarından örnekler verdi. Başkan Gerenli, sözlerini şöyle tamamladı:

"KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARINI 4 KAT ARTIRDIK"

"Lüleburgaz Belediyesi olarak kişi başına düşen yeşil alan miktarını dört kat artırdık. Kentimizin hemen yanı başında bulunan, dumanın ve pis kokunun eksik olmadığı vahşi çöp depolama alanını kapattık. Atıl durumda bulunan 973 dönümlük Eski Hava Radar Mevzi Komutanlığı arazisini, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 20 yıllığına kiralayarak Lüleburgaz'a Kent Ormanı olarak kazandırdık. Burada halkımızın rahatlıkla nefes alabileceği, eğlenip sosyalleşeceği alanlar yaratmaya devam ediyoruz. TEMA, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, STK'larımız ve gönüllülerimiz ile birlikte ağaçlandırma faaliyetlerimiz sürüyor. Kentimizin birçok mahallesine yeni parklar, hobi bahçeleri kazandırdık. Ayrıca kent genelinde atıl durumda olan boş arazilerimizi yeşillendirerek halkımızın hizmetine açtık ve açmaya devam ediyoruz."

ANISI FİDANLARLA YEŞERECEK

Programın sonunda ise Hayrettin Karaca anısına LYKA'nın bahçesinde sembolik fidan dikimi yapıldı. Fidanlar TEMA gönüllüleri ve katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Tema Vakfı Kurucusu Hayrettin Karaca, Lüleburgaz'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement