'tepebaşı İklim İzcileri' Programında Çocuklar, Enerji ve Tasarrufu Öğrendi - Son Dakika
Yerel

'tepebaşı İklim İzcileri' Programında Çocuklar, Enerji ve Tasarrufu Öğrendi

\'tepebaşı İklim İzcileri\' Programında Çocuklar, Enerji ve Tasarrufu Öğrendi

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İklim İzcileri’ programında Enerji Verimliliği Haftası kapsamında çocuklara, ‘Enerji, yeşil enerji nedir’, ‘Tasarrufun önemi, nasıl tasarruf yapılır” gibi konu başlıklarında sunum yapıldı.

17.01.2023 15:32  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 'İklim İzcileri' programında Enerji Verimliliği Haftası kapsamında çocuklara, 'Enerji, yeşil enerji nedir', 'Tasarrufun önemi, nasıl tasarruf yapılır" gibi konu başlıklarında sunum yapıldı.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı kapsamında, çocuklara doğa-çevre ve iklim değişikliği bilinci aşılamak amacıyla başlatılan 'İklim İzcileri' programı sürüyor. Çocuklarda özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik, takım çalışması gibi becerilerin geliştirilmesinin hedeflendiği program, Vecihi Hürkuş Havacılık Parkı'nda düzenleniyor. Bu çerçevede son olarak düzenlenen programda, çocuklara videolar izletilerek, oyunlar ile öğretilen konuların pekiştirilmesi sağlandı. Öğrencilere, 'Günlük yaşantımızda enerji tasarrufu kılavuzu' da dağıtıldı.

Yarışmalar ve oyunlar ile bedensel ve ruhsal aktivitelerin yer aldığı program kapsamında, her ayın ilk iki pazar günü izcilik, son iki pazar günü ise iklim ve çevreye yönelik eğitimler, atölyeler, teknik geziler gerçekleştirilecek. 10-15 yaş aralığında yaklaşık 30 öğrencinin yer aldığı program, Vecihi Hürkuş Havacılık Parkı'nda devam ediyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel 'tepebaşı İklim İzcileri' Programında Çocuklar, Enerji ve Tasarrufu Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement