THK Temel Havacılık Eğitimi Yaz Kampı Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

THK Temel Havacılık Eğitimi Yaz Kampı Sona Erdi

THK Genç Kanat Kulübü tarafından gerçekleştirilen temel havacılık eğitim kampı, eğitmen pilot Üner Beköz liderliğinde tamamlandı.

13.09.2013 10:30  Güncelleme: 10:48

Türk Hava Kurumu (THK) Genç Kanat Kulübü tarafından gerçekleştirilen temel havacılık eğitim kampı, eğitmen pilot Üner Beköz liderliğinde tamamlandı.

THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, yaptığı yazılı açıklamada, THK Genç Kanatlar Yetiştirme programı çerçevesinde düzenlenen temel havacılık eğitim kampının tamamlandığını, kampa katılan 20 THK Genç Kanat Kulübü üyesi birinci ve ikinci dönem mezun kursiyerlere diplomalarının verildiğini bildirdi.

Temel Havacılık Eğitimi Yaz Kampı kapsamında sabah pist temizliği, hangar temizliği, apron boya ve işaretlerinin yenilenmesi, uçak yıkama, bilgisayarlı uçuş simülasyonu üzerinden temel uçuş bilgileri, temel uçuş disiplini eğitimlerinin verildiğini anlatan Yüceliş, kampın son günüde ise gerçek uçakla öğrencilere birer sorti uçuş yapma imkanı sağlandığını belirtti.

Dünyaca ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk'ün kampa katılanlar için özel hazırladığı akrobasi gösterisi ile Temel Havacılık Eğitimi Kampı faaliyetinin son bulduğunu ifade eden Yüceliş, şöyle devam etti:

"THK Temel Havacılık Eğitim uğraşının ana amacı, daha bilinçli bir havacı gençlik yetiştirmekten başka bir şey değildir. Amaç, havacılık merakı olan adaylara, çağdaş eğitim yöntemleri eşliğinde doğru ve esas havacılık anlayışlarının edindirilmesi, gelişmiş ve havacılık bilgi ve beceri altyapısının oluşturulmasıdır. Program boyunca adaylar, havacılığın içinde işlediği sistemin özelliklerini, uçuş sistematiği ve bütün ilgili bilgi ortamlarını öğrenir ve uygular. Eğitimin bir kısmı simülasyona dayalı gerçekleştirilir. Esas olan havacılık mantığı ve önemiyle birlikte ciddiyetinin edindirilmesi ve hemen ardından adayların hayatlarının geri kalan kısmında havacılığa bir bakış oluşturmalarının sağlanması, çok daha önemlisi mesleki seçimlerinde havacılık konularından birisinin öncelikli olmasının sağlanmasıdır."

Temel Havacılık Eğitimi'ne genellikle havacılık tutkunu olan lise veya üniversite öğrencilerin katıldığını belirten Yüceliş, "Eğitimlerde öğrencilerden hiçbir ücret almadan masrafları THK tarafından karşılanmaktadır. Eğitmenler ise tamamen gönüllülük esasına göre çalışmaktadır. Havacılığa meraklı tüm gençleri THK Antalya Şubesine bekliyoruz" ifadesini kullandı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel THK Temel Havacılık Eğitimi Yaz Kampı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement