Tkb, Kadın Adaylarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Tkb, Kadın Adaylarla Bir Araya Geldi

Tkb, Kadın Adaylarla Bir Araya Geldi

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan yerel seçimlerde aday olan kadın temciler ile birlikte bir araya gelerek projelerini dinledi.

22.02.2014 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan yerel seçimlerde aday olan kadın temciler ile birlikte bir araya gelerek projelerini dinledi. Her siyasi partiden katılım olan toplantıya AK Parti'den aday olan kadınlar katılmadı.

Yapılan toplantıya çok sayıda STK temsilcisi katılırken, AK Parti dışında bütün partilerden aday olan bayanlar da iştirak etti. Açılış konuşmasını yapan TKB üyesi Reyhan Şahin, "Kadınlar birbirine çamur atmadan siyaset yaparlar. Yapılanı değil yapacaklarını konuşurlar. Şehirlerin aydınlanması için en iyisini yapacaklardır. Eksiklerimizi nasıl gideririz onu öğrenmeliyiz. Sakarya'da 8 tane belediye başkan adayı tespit ettim. 7 tanesi ilçe belediye başkan adayı. Hepinize çıktığınız bu yolda başarılar dilerim" dedi.

Tek tek söz alan adaylardan ilk konuşan CHP Adapazarı Belediye Başkan Adayı Fatma Kurtuluş oldu. Kurtuluş, "Belediye başkan adayı olarak çok hayalim var. Ben sadece kadın olarak bakmıyorum. Kadınlara yönelik projelerim illaki önümde olacak. Ama herkesle iletişim kurmak istiyorum. Ben bir başkan adayıyım. İşim gereği herkesle diyalog halindeyim. Benden talepte bulunan kadınlarımız var. Çok becerikli bayanlarımız var. Bunlara her zaman destek olacağım. Ben aranızda olmaktan memnunum. Hep birlikte çalışmaya her zaman varım" dedi.

BBP Adapazarı Belediye Başkan adayı Melahat Üzgün Çakır ise, "Kadınlar bana her zaman hizmet aşılıyor. Ben hizmet eksiklerini gördüğüm için başkan adayı oldum. Kadına yönelik illaki projelerim var ama ben bu arada engellileri ve hayvanları da unutmamak gerektiğini düşünüyorum. Hizmet yapmak için aday oldum. Seçin bizi görelim" diye konuştu.

TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ise AK Parti'den katılımın olmaması kendini üzdüğünü söyleyerek, "Biz burada ortak fikir oluşturmak için toplandık. Şehrimiz için bütün partililerle görüşüyoruz. Biz 90 yıllık bir derneğiz. Bizim bir siyasi görüşürümüz yoktur. Ben AK Partili kadınları da davet ettim. AK Partili kadınların da projelerini dinlemek istedik. Davetimize icabet etmediler. Hepsini kınıyorum. Demek ki AK Parti'nin kadınlara ihtiyacı yok" ifadelerin i kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tkb, Kadın Adaylarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement