TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Hayvancılık bütün Türkiye'ye kazanç sağlayacak bir noktada.2011'de dünyada en çok fiyatı artan 10 üründen üçü hayvancılık ürünüdür" dedi.

17.07.2012 20:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Hayvancılık bütün Türkiye'ye kazanç sağlayacak bir noktada. 2011'de dünyada en çok fiyatı artan 10 üründen üçü hayvancılık ürünüdür" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Hisarcıklıoğlu, Vali Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti.

Yerlikaya ile bir süre görüşen Hisarcıklıoğlu, Erzurum Caddesi'ndeki Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, yılda 320 bin kilometre yol katettiğini belirterek, Türkiye'de markalaşmış şehirler olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliğin bulunduğu yerde bereket olacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Kayseri niye ileri gitti de Ağrı gitmedi- Topraklarının arasında bir fark yok. Ama arkasında bir gerçek var. O şehrin valisi, belediye başkanı, oda başkanı, STK başkanları bir ve beraber hareket ediyorsa, o şehir ileri gidiyor" diye konuştu.

"Zengin olmak istiyorsak, birbirimizi seveceğiz" diyen Hisarcıklıoğlu, tanıtım ve pazarlamanın önemine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Biz Ağrı Dağı'nı değerlendiremiyoruz. Türkiye olarak da değerlendiremiyoruz. İngiltere'de dört tane taşı yılda kaç kişi ziyaret ediyor biliyor musunuz- Tam 800 bin kişi ziyaret gidiyor. Sırf bu taşı ziyaret etmek için bıraktıkları para 16 milyon TL. Ağrı Dağı'nı dünya turizmine kazandırmamız lazım. Şu Ağrı Dağı'na kimseyi getiremiyorsak yazıklar olsun bize. Daha önce İshak Paşa Sarayı'nı gördüm. İlk defa kalorifer sisteminin kullanıldığı bir saray. Bu sarayı bizim pazarlıyor olmamız lazım. Hz. Nuh'un gemisinin izleri var. Kayak merkezi var. Büyük bir servetin üstünde oturuyoruz, Ağrılılar olarak."

-"Ticaret ve sanayi huzur ister"-

Hisarcıklıoğlu, Ağrı'nın yeni yatırımlarla kalkınabileceğinin altını çizerek, "Ticaret ve sanayi huzur ister. Gidip Türkiye'nin her tarafında anlatacağız. 'Dört ülkeye komşuyuz, bu ülkelere mal satabiliriz' diye anlatmanız lazım. Burada beklerseniz yatırımcı Ağrı'ya gelmez" dedi.

Kalkınmada hayvancılığın da önemli olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Hayvancılık bütün Türkiye'ye kazanç sağlayacak bir noktada. 2011'de dünyada en çok fiyatı artan 10 üründen üçü hayvancılık ürünü. İnsanların köyden kente göçü insanları tüketmeye yöneltiyor. Önümüzdeki dönemde en çok para kazanılacak iş, tarım ve hayvancılıktır. Bundan da faydalanamıyoruz. Dünyada,

'küçük olsun, benim olsun' devri bitti. Onun için ortak olacaksınız. Ortaklığı paylaşmayı beceremeyen zengin olamaz."

Yeni teşvik paketinin de her bölgenin ihtiyaçlarına göre düzenlendiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, söz konusu teşviklerin Ağrı bölgesi için çok önemli imkanlar sunduğunu vurguladı.

Muhabir: Emrah Kocabey/ Ayşe Yıldız

Yayıncı: Murat Taydaş - AĞRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement