Tokat Osb Cazibe Merkezi Haline Gelecek" - Son Dakika
Yerel

Tokat Osb Cazibe Merkezi Haline Gelecek"

Tokat Osb Cazibe Merkezi Haline Gelecek"

AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Av. Eyüp Eroğlu, “Öncelikli konularımızdan birisi de Tokat Organize Sanayi Bölgemizi cazibe merkezi haline getirmektir” dedi.

06.03.2014 15:04

AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Av. Eyüp Eroğlu, "Öncelikli konularımızdan birisi de Tokat Organize Sanayi Bölgemizi cazibe merkezi haline getirmektir" dedi.

AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Organize Sanayi Bölgesi'nde çeşitli fabrikaları ziyaret ederek, burada işadamlarıyla biraya geldi. Eroğlu, Organize Sanayi Bölgesi ili ilgili ciddi bir planlama yaptıklarını ve bir program çerçevesinde yol haritası belirlediklerini söyledi. Başkan Adayı Eroğlu, "Tokat Organize Sanayi Bölgesi'nin yıllardan bu yana istediğimiz doluluk oranına ulaşmayışı ve gerçek anlamda cazibe merkezi haline gelmeyişi ortak üzüntümüzdür. Çünkü, organize bölge sanayileri, bulunduğu şehrin iş ve istihdamının en önemli lokomotifidir. Elbette, yerel idareler olarak üzerimize düşen görevleri yaptığımız gibi, genel idaremiz ve hükümetimizin bazı bakanlıklarıyla da görüşerek, buraya yatırımcı transferi yapmak zorundayız. Çünkü Tokat Organize Sanayi Bölgemiz alt yapısı ve konuşlandırılması çok güzel olmasına rağmen istenilen dolulukta olmayışına üzülüyorum. Seçimden hemen sonra, Tokat dışındaki yatırımcı işadamlarını ziyaret ederek, buraya davet edeceğim" diye konuştu.

Tokat'ın en önemli sorununun işsizlik olduğuna dikkat çeken AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu, "Bu sorunun çözümünün en başında organize sanayimiz gelmektedir. Müteşebbislerimizin buraya yapacağı her yatırım, bir işsiz kardeşimize iş, evine AŞ demektir. Bu nedenle öncelikli konularımızdan birisi de Tokat Organize Sanayi Bölgemizi cazibe merkezi haline getirmektir. Belediyemiz, alt yapı hizmetleri dışında ne yapabilir? Yatırımcının buraya fabrika yapması için ne tür kolaylıklar sağlanabilir, bütün bunlarla ilgili gerekli çalışma ve planlamaları yapıyoruz. Tabii, hükümetimizin yatırım programı içerisinde proje ihalesi yapılan Niksar-Akkuş- Ünye yolunun açılmasıyla, Tokat'ın ayrı bir önem kazanacağını ve yatırımcı için daha cazip bir il olacağımızı düşünüyorum. Çünkü, üretimde en önemli faktör olan ulaşıma, deniz ulaşımı da dahil edilmesiyle, Tokat yatırımcılar için tercih konusu olacaktır. Burada özellikle endüstriyel tarımı teşvik etmek istiyoruz. Yani, Kazova, Niksar Ovası ve Erbaa Ovası'ndan çıkan domatesin, organize bölge sanayimizde endüstriyel tarım fabrikaları kurularak, salça, ketçap ve cips gibi ürünlerin Tokat'ta üretilmesi, ekonomik hayatımıza önemli devinim sağlayacak ve istihdam sorunumuzda büyük ölçüde çözülecektir" ifadelerini kullandı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat Osb Cazibe Merkezi Haline Gelecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • komedi: akp nin tokat ta kullandığı sembol ' cek cak' =))). yapılacak , olacak, gelecek...... off bıktık ya 0 1 Yanıtla

Advertisement