Tokat'ta Asayiş Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Asayiş Değerlendirmesi

Tokat\'ta Asayiş Değerlendirmesi

2011 yılı asayiş değerlendirme toplantısı Vali Yılmaz başkanlığında Tokat Valiliği Kütüphanesi'nde yapıldı.

11.01.2012 15:43

Vali Şerif Yılmaz, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 2009 yılında yaşanan üzücü terör olayından sonra polis ve jandarmanın karşılıklı bilgi paylaşımı ve etkin iletişimi sayesinde terör örgütünün kentteki hareket kabiliyeti sınırlandırılarak üzücü olayların tekrar yaşanmaması için büyük gayret sarf edildiğini söyledi.

2011 yılı asayiş değerlendirme toplantısı Vali Yılmaz başkanlığında Tokat Valiliği Kütüphanesi'nde yapıldı. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nuh Köroğlu ve İl Emniyet Müdürü Osman Balcı'nın da katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Şerif Yılmaz, emniyet ve jandarma sorumluluk bölgelerinde

meydana gelen olaylar hakkında bilgi verdi. Tokat'ın ülke genelinde en huzurlu ve güvenli illerin başında geldiğini belirten Vali Yılmaz, Türkiye'de aile içi şiddetin hızla artan ve vicdanları ciddi bir şekilde rahatsız eden bir boyuta ulaştığına dikkat çekti. Yılmaz, "Tokat geneline bakıldığında da, aile içi şiddet olaylarının arttığı görülmektedir. Bildiğiniz gibi aile, toplumun temel taşıdır. Toplumun sağlıklı olması, bu temelin sağlıklı olmasına bağlıdır. Bu nedenle, ilimizde aile içi şiddet konularına yönelik önleme projelerinin yapılması en kısa zamanda başlayacaktır" dedi.

Tokat'ın 1970'li yıllardan beri coğrafik özellikleri ve kırsal alanın terör örgütlerine barınma olanağı sunmasından dolayı, farklı terör örgütlerinin faaliyet alanı olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, "Son olarak, 2009 yılından beri PKK terör örgütünün faaliyetleri dikkati çekmektedir. 2009 yılında yaşadığımız üzücü olaydan sonra polis ve jandarmamızın karşılıklı bilgi paylaşımı ve etkin iletişimi sayesinde terör örgütünün ilimizdeki hareket kabiliyeti sınırlandırılmış ve üzücü olayların tekrar yaşanmaması için büyük gayret ve çaba sarf edilmiştir. Teröre karşı her türlü önlemler alınmıştır ve alınmaya kararlılıkla devam edilecektir" diye konuştu.

Vali Yılmaz'ın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdür Yardımcısı Raşit Poyraz, il genelinde 2010-2011 yıllarında polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde meydana gelen olayların analiz ve değerlendirmesinin yapıldığı brifing veridi. Tokat'ta 2011 yılında meydana gelen 119 dolandırıcılık olayının 42 tanesi 'kontör-para dolandırıcılığı' olarak tabir edilen dolandırıcılık türü olduğuna dikkat çeken Poyraz, 185 bin 600 TL bu şekilde vatandaşın zarara uğradığını kaydetti.

Tokat İl Jandarma Komutanlığı'nca, Reşadiye/Elmacık köyü bölgesinde icra edilen operasyonda Kastamonu'da Başbakanlık konvoyuna saldırı düzenleyen Karadeniz Açılım Grup Sorumlusu Zerzan (T/Ç) S.R kod M.K isimli örgüt mensubunun yaralı olarak ele geçirildiğini ifade eden Poyraz, teröristin çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığını, ayrıca Tokat İl J. Komutanlığı'nca Reşadiye-Çakmak köyü civarında 26.08.2011 günü saat 02.30 sıralarında, araçla terör örgütü mensuplarına lojistik destek temin etmeye çalışan H.S. isimli şahısın yakalanarak çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığını açıkladı.

Poyraz ayrıca, fuhuş ve cinsel istismar suçlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "2011 yılında fuhuş olayı ile ilgili 104 operasyon gerçekleştirilirken, bu operasyonlarda toplam 94 kişi şüpheliden 20'si adli makamlarca tutuklandı. Çocuğun cinsel yönden istismarı olayında 5 ev 8 işyeri ve 1 otomobilde meydana gelen cinsel istismar olayı ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde 14 şahıs suça konu eşyalar ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklandı. 2011 yılında cinsel suçlardan toplam 94 şahıs gözaltına alınırken, 20 kişi tutuklandı."

- TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Asayiş Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement