Tophane İlköğretim Okulu Akif'i ve Çanakkale Şehitlerini Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Tophane İlköğretim Okulu Akif'i ve Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Tophane İlköğretim Okulu Akif\'i ve Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Bursa Tophane İlköğretim Okulu, 12 Mart Mehmet Akif Ersoy'u ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası için çeşitli etkinlikler düzenledi.

20.03.2013 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Tophane İlköğretim Okulu, 12 Mart Mehmet Akif Ersoy'u ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Okul öğretmenleri ile öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliklere veliler ve çevredeki esnaf da yoğun ilgi gösteriyor. İstiklal Marşını güzel okuma yarışması, bilgi yarışmaları, tiyatro, konferans, imza günleri, oratoryo, pano ve sergi günleri bu faaliyetlerden bazıları. Etkinlikler çerçevesinde Bursa'da yaşayan şair yazar Metin Önal Mengüşoğlu tarafından öğrencilere yönelik "Müstesna Şair Mehmet Akif Ersoy" konulu bir konferans gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy'un insan olan yönü, şair olan yönü ve Müslüman olan yönüne vurgu yapan Mengüşoğlu'na göre Mehmet Akif'in her yönüyle örnek alınması gereken ve eşine az rastlanır bir şahsiyet olduğunu söyledi. Mehmet Akif'in Çanakkale savaşlarında ve milli mücadele yıllarında gösterdiği faaliyetlerin yeterince bilinmediğini, özellikle Teşkilatı Mahsusa kanalıyla ifa ettiği görevlerin ve cephe gerisinde bu milletin savaşa olan adanmışlığının teşvik edilmesine yönelik gayretlerinin yeni nesillere tüm yönleriyle anlatılması gerektiğini vurguladı.

Tarihçi yazar Zafer İhtiyar da "Çanakkale ruhunu anlamak " konulu bir sunum gerçekleştirerek okul öğrencilerini bilgilendirdi. Faaliyetler hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hasan Turlin, amaçlarının öğrencilerin yazar ve şairlerle buluşmalarını sağlayarak bilgiye ilk elden ulaşmalarını sağlamak ve edinilmiş tecrübelerinin artmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Projeleri koordine eden Müdür Yardımcısı Yunus Emre Altuntaş ve Ömer Taşdemir ise nisan ayı boyunca "Ecdadımızı ve şehrimizi Tanıyoruz" projesi gerçekleştireceklerini belirterek amaçlarının tüm öğrencilerin gerçekleştirilen bu etkinlikler kanalıyla yaşadıkları şehri ve yanı başlarında yatan ecdatlarını hakiki anlamda tanımalarını teşvik etmek, gelecek kuşaklara milli bilince varmış bireyler olarak erişmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.

20.03.2013 19: 09: 57

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tophane İlköğretim Okulu Akif'i ve Çanakkale Şehitlerini Unutmadı - Son Dakika


Advertisement