Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kütüphanesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kütüphanesi Açıldı

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kütüphanesi Açıldı

Kayseri eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Birinci Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde 2 bin 200 kitaplık kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

27.05.2016 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Birinci Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde 2 bin 200 kitaplık kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu ve Becen Mahallesi Su İşleri Dernek Başkanlığı tarafından bağışlanan 2 bin 200 kitap ile oluşturulan kütüphanenin açılışı, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Baran ve beraberindekilerin de katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, Toplum Ruh Sağlığı faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, "Bugün burada Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Birinci Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'mizin kütüphanesinin açılışı için bulunmaktayız. Bilindiği gibi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak burayı yaklaşık 2 yıldır çalıştırmaktayız. İki yılda yaklaşık 320 civarında hastamıza normal yatarak tedavinin dışında toplum temelli ruh sağlığı kapsamında ayaktan günübirlik tedavi hizmeti sunmaktayız. Yalnız bu sadece tedavi içermemekte aynı zamanda rehabilitasyon da içermekte. Bu rehabilitasyon içinde hastalarımıza özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün Halk Evleri yoluyla, belediyelerimizin meslek edindirme kursları yoluyla, destekleyen hocalarımız yoluyla, keçe ile yapılan hediyelik eşyalardan, süslemelerden, ahşap el örneklerinden, vazo-seramik boyama çalışmalarından, spor faaliyetlerinden, sanat ve halk müziği faaliyetlerinden ve özellikle son dönemde engelli KPSS sınıfı yoluyla KPSS sınavına hazırlandırmak için hastalarımıza eğitim çalışmalarında bulunmaktayız" dedi.

Psikolojik hastalığı bulunan vatandaşların dışlanmadan onları topluma kazandırmayı hedeflediklerini kaydeden Özcan, kütüphanenin açılışında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Özcan, "Toplumun özellikle psikolojik rahatsızlıkları olan hastalarımızı dışlamayıp, buralarda onlara daha fazla hizmet etmek, onların topluma kazandırılmasını sağlamak ve sosyal faaliyetlerde bulunmalarını sağlamayı amaçlamaktayız. Bugün burada bulunmamızın esas sebebi Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Baran Bey'in öğretmen ve öğrencilerinin ve Becen Mahallesi Su İşleri Dernek Başkanı Osman Altunkaynak Bey'in ve etrafındakilerin bize bağışladığı 2 bin 200 kitap. Engelli KPSS sınıfı ve normal sınıflarda eğitime devam eden hastalarımıza eğitimin olmazsa olmazı olan kitap katkıları sebebiyle herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kütüphanenin açılmasıyla hastalar, çeşitli kategorilerdeki binlerce kitaptan faydalanabilecek. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kütüphanesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement