Toraman: "15 Mart Türk Soykırımı Günü" Olarak İlan Edilsin" - Son Dakika
Yerel

Toraman: "15 Mart Türk Soykırımı Günü" Olarak İlan Edilsin"

Toraman: "15 Mart Türk Soykırımı Günü" Olarak İlan Edilsin"

Avrupa Yakası Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Toraman, 15 Mart tarihinin Türk Soykırım günü olarak ilan edilmesini istedi.

21.01.2015 15:29

Avrupa Yakası Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Toraman, 15 Mart tarihinin Türk Soykırım günü olarak ilan edilmesini istedi.

Ermeni mezalimi diyince akla ilk olarak Erzurum'un geldiğini söyleyen Avrupa Yakası Erzurumlular Derneği Başkanı Osman Nuri Toraman yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Bu anlamda Ermeni yalanlarına karşı çıkması gereken ilk şehir Erzurum'dur. Erzurumlulardır. Bu sebeple Avrupa yakası Erzurumlular Derneği olarak Ermeni yalanlarına karşı bazı önerilerimizi Türk kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Bilindiği üzere; 1914-15 tarihlerinde meydana gelen olaylarda, Ermenilerden çok Müslüman Türk ahali büyük zararlar görmüş. Ermeni çetelerinin mezalimine uğramış, yüz binlerce şehit vermiştir. Sadece Erzurum'da 11 Mart'ı 12 Mart'a bağlayan gece. Türk Ordusundan kaçan Ermeni çeteleri tam 8.000 Erzurumluyu Şehit etmiştir. Yani; Doğu Anadolu'da Müslüman Türk halkı 'Soykırım'a uğramıştır. Bu gerçekler anlatabilmek adına. İlk olarak; Haklı ve geçerli sebeplerle 'Tehcir..' emrini vermiş olan Talat Paşa'nın Ermenilerce Berlin'de şehit edildiği tarih olan 15 Mart gününün yurt çapında "Türk Soykırımı Günü" olarak ilan edilmesi gerekir. Ermeni çetelerinin mezalimini tüm vahşetiyle yaşamış olan şehirlerde ve o şehirlerin yurt çapında faaliyette bulunan Dernek,Federasyon ve Vakıfları, Bu günü yani 15 Mart gününü büyük kitlesel eylem ve toplantılarla, Her yıl 'Türk Soykırımı Günü..' olarak anmalıdır. İkinci olarak; Her yıl "Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu.." olarak kutlanan 12 Mart gününün isminin değiştirilmesi ve Erzurumlular için özel bir anlamı olan bu günün "Erzurum'un Ermeni Mezaliminden Kurtuluş Günü.." olarak kutlanması gerekir. Bu isim değişikliğine Erzurum'un tüm İlçelerinin Kurtuluş Günleri de dahil edilmelidir. Erzurum Dernek,Vakıf ve Federasyonlarını bu önerilerimiz doğrultusunda düşünmeye,katkı ve destek vermeye çağırıyoruz." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toraman: '15 Mart Türk Soykırımı Günü' Olarak İlan Edilsin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement