Torbalığ'nın Gururu Oldular - Son Dakika
Yerel

Torbalığ'nın Gururu Oldular

Torbalığ\'nın Gururu Oldular

İzmir ili Torbalı ilçesine bağlı Dağkızılca İlköğretim Okulu öğrencileri, SBS'ye damga vurdu.

12.09.2013 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir ili Torbalı ilçesine bağlı Dağkızılca İlköğretim Okulu öğrencileri, SBS'ye damga vurdu. Elde ettikleri başarıyla en iyi liselere yerleştirilen öğrenciler, aynı zamanda okullarını, ilçe birincisi yaparak zirveye taşıdılar. Kısıtlı imkanlarla eğitim gören öğrencilerin başarısının arkasında ise öğretmenleri ve köy kütüphanesi var.

İlköğretim 7. sınıf için son kez düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklandı. Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrencinin ter döktüğü sınavda, küçük bir dağ köyü okulu olan Torbalı Dağkızılca Ortaokulu büyük bir başarıya imza attı. Bu yıl toplamda 8 öğrencisini sınava sokan okul, Torbalı'nın önde gelen birçok okulunu geride bırakarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün verilerine göre ilçe genelinde birinciliğe imza attı. Kısıtlı imkanlar ve başarılı eğitimci kadrosuyla büyük bir başarı örneği sergileyen okulun öğrencileri, Anadolu liseleri ve öğretmen liseleri gibi önemli okullara öğrencilerini yerleştirmeyi başardı.

DEVLET OKULLARI ARASINDA BİRİNCİLİK ONLARIN

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle köyde bulunan okulun boşaltılmasının ardından Yazıbaşı Mahallesi'nde eğitimi hayatını devam ettiren Dağkızılca Okulu öğrencileri, gösterdikleri başarılarla hem ailelerinin hem öğretmenlerinin hem de Torbalı'nın gururu oldular. Yapılan Seviye Belirleme Sınavı'na giren 6 öğrenci, aldıkları yüksek puanla öğretmen lisesi, Anadolu liseleri ve meslek liselerine gitmeyi başardılar. Bu başarılarının yanı sıra devlet okulları arasında, eğitim gördükleri Dağkızılca Ortaokulu'nu İlçe Birincisi yaptılar. Cengiz Topel, Kazımpaşa, 80. Yıl gibi başarılı okulları geride bırakan okul, aynı zamanda İzmir genelinde 656 okul arasında 102. Olmayı başardı. Öğrencilerden 3 tanesi Anadolu lisesi, 2 tanesi öğretmen lisesi 3 tanesi ise meslek lisesine yerleştirildi.

OKULDA SEVİNÇ VAR

Kısıtlı imkanlarla zoru başaran öğrencilerin bu başarılarının arkasında ise bol bol kitap okuma ve öğretmenlerinin ilgisi yatıyor. Sürekli olarak öğrencilerinin test çözdüğünü belirten Okul Müdür Yardımcısı Faruk Çiftçi; "Başarı elbette rastlantı değildir, öğrencilerimizi sürekli okumaya teşvik ediyoruz, bol bol kitap okuyup test çözüyorlar. Köyümüze kurulan kütüphane bir nevi onların dershanesi oldu. Bol bol kaynak kitaplardan faydalandılar. Öğretmen arkadaşlarımızda bir o kadar özveriyle çalışarak öğrencilerinin başarılı olmaları için emek ettiler. Onların bu başarılarıyla gururluyuz ve okulumuzu dereceye soktukları içinde çok mutluyuz. Yolları açık olsun, inşallah onları gelecek yıllarda daha güzel yerlerde göreceğiz" dedi.

KÜTÜPHANE DERSHANELERİ OLDU

Çocukların başarısının ardında ise öğretmenlerinin yanı sıra köyde geçtiğimiz yıl yaptırılan kütüphanenin payı oldukça büyük. Torbalı'da yayın yapan Büyük Torbalı Gazetesi'nin Haber Müdürü Vedat Gökçay'ın geçtiğimiz yıl bin bir emekle köye yaptırdığı 5 bin kitaplı kütüphane öğrencilerin ikinci okulu konumunda. Şehit Gazeteciler Cem Emir ve Sabahattin Yılmaz adına yaptırılan kütüphane, okuldan sonraları öğrencilerin ders çalışma adresi oluyor. Yüzlerce kaynak kitabın bulunduğu kütüphane giden köy çocukları, boş zamanlarını ders çalışarak ve kitap okuyarak geçiriyor. Kimi zaman toplu kitap okuma günleri de düzenleyen öğrenciler, kütüphanenin kendileri için büyük bir imkan sağladığını söylediler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalığ'nın Gururu Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement