Trabzon Kamu Hastaneleri bünyesinde bulunan 2 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 3 Dal Hastanesi, 7 Devlet Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile hem iline hem de civar illere hizmet sunmaya devam ediyor.
Trabzon Kamu Hastanelerine bağlı 12 Sağlık Tesisinde 2015 yılı ilk 5 ayında 1 milyon 735 bin 638 kişiye muayene hizmeti verilirken, bu muayenelerin 91 bin 279'unu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde verilen hizmetler oluşturdu. Poliklinik hizmetlerinden faydalananların 249 bin 901'i randevu sistemini kullanarak beklemeden muayene olurken, hastanelerde vatandaşların nezih mekanlarda hizmet almasını sağlamak için yapılan ferah bekleme alanlarının hastaların memnuniyetini artırdığı gözlendi.
"EĞİTİM ARAŞTIRMA VE DAL HASTANELERİ TAM KAPASİTEYLE ÇALIŞIYOR"
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Trabzon Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Sağlık Tesisleri 2 bin 092 yatak kapasitesine sahip ve bu yatakların bin 115 'i yani yüzde 53'ü nitelikli hasta yatağı olarak adlandırılan ve içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunan odalardan oluşuyor. Kamu Hastanelerine Bağlı Sağlık Tesislerinde yatak kapasitesi en fazla olan il beş branş 232 yatağıyla İç Hastalıkları, 226 yatağıyla Fizik Tedavi, 180 yatağıyla Ortopedi ve Travmatoloji, 140 yatağıyla Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 145 yatağıyla Genel Cerrahi alanları oldu. Yılın il 5 ayında yatak doluluk oranları Trabzon Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde yüzde 90,5, Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde yüzde 94,6,Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yüzde 93,6, Fatih Devlet Hastanesi'nde yüzde 85, Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yüzde 83,6 Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde yüzde 83,5, Vakfıkebir Devlet Hastanesi'nde yüzde 82,1 oldu" denildi.
Evde sağlık ekiplerinin ilk 5 ayda 5 bin 466 ziyaret gerçekleştirdiklerinin belirtildiği açıklamada, "Bu ziyaretlerde yatağa bağımlı 3 bin 883 hastanın doktoru tarafından konulmuş olan tanı ve planlanan tedavisi çerçevesinde; muayene, tetkik, tahlil, tedavi ve tıbbi bakımlarını kişinin bulunduğu ev ortamında gerçekleştirildi. Hasta ve yakınlarına rehabilitasyon hizmetleri verildi, sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçları reçete edildi, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporlarının çıkarılmasına yardımcı olundu" ifadeleri kullanıldı. - TRABZON
Son Dakika › Yerel › Trabzon'da Kamu Hastaneleri Bu Yılın 5 Aylık Döneminde 1 Milyon 736 Bin Kişiye Hizmet Verdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?