Tüik ile Stso Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Tüik ile Stso Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Tüik ile Stso Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğü ile Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) arasında “Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü” imzaladı.

05.06.2014 18:31

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğü ile Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) arasında "Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü" imzaladı.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda konuşan STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, imzalanan protokol ile iki kurum arasında işbirliğinin artırılmasının amaçlandığını söyledi. Kuzu, "Üyelerimizin, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerinden verimli bir şekilde yararlanılmasını sağlamak için kurumlar arası bir protokol imzaladık. Protokol ile TÜİK çalışmaların yürütülmesi için planlanan tanıtım, eğitim, sunum, bilgilendirme toplantıları ve karşılıklı veri alışverişi ile sağlanacaktır" dedi.

TÜİK Siirt Bölge Müdürü Uyar ise, protokolde, Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında güncel, güvenilir tutarlı istatistikler üretilmesi hedeflendiğini söyledi. Uyar, "Programı kapsamında anket yoluyla üretilen iş yeri istatistiklerinin web ortamında oda üyeleri tarafından yapılacak veri girişleri konusunda bölge müdürlüğü tarafından gerekli eğitim ve bilgilendirme sunumları sağlanacaktır. Ayrıca, iş yeri araştırmalarının internet üzerinden geliştirilen uygulamalarla yürütülecek olmasının uygulama aşamasında sıkıntı doğurmaması amacıyla oda üyeleri ile işbirliğinin uygulamasının faydalı olacağını umut ediyoruz" diye konuştu.

Program, STSO adanı Başkan Vekili Nedim Kuzu ve TÜİK adına Siirt Bölge Müdürü Yavuz Uyar'ın protokole imza atmalarının ardından sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüik ile Stso Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement