Tükdes'ten Haftalık Basın Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Tükdes'ten Haftalık Basın Toplantısı

Tükdes\'ten Haftalık Basın Toplantısı

Tüketiciyi Destekleme Derneği Projeler Komisyonu Başkanı Mehtap Özkaya; gereğinden fazla şeker, un ve tuz tüketimine dikkat çekerek “Yediğimizi içtiğimizi bilelim, üç beyazdan kaçalım” diye uyardı.

27.12.2013 16:30

Tüketiciyi Destekleme Derneği Projeler Komisyonu Başkanı Mehtap Özkaya; gereğinden fazla şeker, un ve tuz tüketimine dikkat çekerek "Yediğimizi içtiğimizi bilelim, üç beyazdan kaçalım" diye uyardı.

Çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıklar kazanmaları, gençliğin sağlıklı yetişmesini sağladığını vurgulayan Mehtap Özkaya, "Şeker ister şeker kamışı, ister pancar, ister nişastadan üretilsin, ister aşırı tatlı meyvelerden alınsın insan vücudu için gerekli düzeyin üzerinde kullanılırsa sağlığa zarar verir. Obezite'nin başlıca nedeni şekerdir. Beyaz un da şeker gibi sakıncalı bir üründür. Kana çok çabuk karışan karbonhidrat içeriği ile insülin dengesizliği yaratarak gereksiz yağ oluşturarak obeziteyi tetikler" dedi.

Tuz bileşimi içeriğindeki sodyumun, vücudun su dengesi sağladığını vurgulayan Özkaya şunları söyledi:

"Tuz, kan basıncını düzenler, fazlası yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları yapar, beyin kanamasına neden olarak insanların yatalak olmasına sebep olur. Tuzun insan sağlığı için zararlarına dikkate alan Bakanlık, aşırı tuz tüketimini önlemek için birtakım tedbirler almaya başlamıştır. Sağlıklı beslenme için öncelikle üç beyaz çok dengeli tüketilmelidir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tükdes'ten Haftalık Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement