Tunceli'de Tarihi ve Doğal Güzelliklere Geziler Başladı - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de Tarihi ve Doğal Güzelliklere Geziler Başladı

Tunceli'de baharın gelişi ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesiyle bir araya gelen gruplar, kentin önemli tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için doğa gezileri düzenlemeye başladı.

08.04.2013 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de baharın gelişi ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesiyle bir araya gelen gruplar, kentin önemli tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için doğa gezileri düzenlemeye başladı.

Pertek ilçesine bağlı Sağman köyünde tarihi çınar ağacını ziyaret eden 60 kişilik Dersim Gezginler Grubu, daha sonra Çemişgezek ilçesine geçerek tarihi mekanları gezdi.

Çemişgezek ilçesinin doğal ve tarihi güzellikleriyle önemli bir potansiyeli barındırdığını ifade eden Kaymakam Ali İkram Tuna, "Çemişgezek bir destinasyon merkezi olabilir ama tek başına bir cazibe merkezi olması çok zor. Elazığ'ın, Harput'un, Tunceli'nin, Ovacık'ın, Pertek'in, Kemaliye'nin, Ağın'ın ve Keban'ın bir bütün olarak düşünülmesi, hepsinin ayrı ayrı bir destinasyon merkezi olarak bütüncül bir turizm stratejisi kapsamında değerlendirilmesi durumunda Çemişgezek'te de turizm çok ciddi bir istihdam ve gelir kaynağı olabilecektir" diye konuştu.

Uzun yıllar devam eden terör ve güvenlik endişeleri nedeniyle Çemişgezek'in nitelikli beyin göçüne maruz kaldığını ve ilçeye katma değer katacak kitlenin önemli bir bölümün büyük şehirlere göç etmek zorunda kaldığını belirten Tuna, şunları kaydetti:

"Burada sürekli azalan bir nüfus ve üretici kitle var. Burada ekonomik istikrarla, siyasi istikrar ve güven unsuru çok önemli. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması durumunda Çemişgezek'in ivme kazanacağını, mesafe kat edeceğini düşünüyorum. Çemişgezek'ten onlarca yıl önce göç edenleri ilçeye davet ediyoruz."

Geziye Almanya'dan katılan Jürgen Wesling de (59) "Burada çok güzel yerler görüyorum. Böyle bir çınar ağacının burada olabileceğini tahmin etmemiştim. Arkadaşlarımla ülkeleri geziyoruz" dedi.

Duygu Geçgel (30) ise "Doğa gezisine katılmakta önce tereddüt ettim ama şu an çok mutluyum, tarihi çınarın altında kahvaltı keyfi güzel. İyi ki katılmışım. Herkes gelsin buraları görsün" diye konuştu.

Sağman Köyü muhtarı Faruk Erdem de gezilerin sürekli olması gerektiğini belirterek, Tunceli'deki bütün tarihi yerlerin turizme açılmasını istediklerini söyledi. - TUNCELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'de Tarihi ve Doğal Güzelliklere Geziler Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement