Turhal'da Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Turhal'da Yangın Tatbikatı

Turhal\'da Yangın Tatbikatı

Turhal Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri okullarda yangın ve arama kurtarma tatbikatları gerçekleştirdi.

29.12.2015 10:16

Turhal Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri okullarda yangın ve arama kurtarma tatbikatları gerçekleştirdi. İbn-i Sina İlköğretim Okulu'nda yapılan tatbikatta olası bir yangında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Turhal Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İbn-i Sina İlköğretim Okulu'nda yangın ihtimaline karşı öğrencilerle beraber yangın tatbikatı yaptı. Okulda çıkabilecek yangın ihtimaline karşı öğrenciler bilgilendirildi. Tatbikatta okul alarmının çalmasıyla okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak, okul bahçesinde toplandı.

Okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan ateş de önce itfaiye ekipleri daha sonra da öğrenciler tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı. Tatbikatın sona ermesinden sonra öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler, alınacak tedbirler ve yangın söndürme metotları anlatıldı.

Tatbikatlar hakkında açıklama yapan Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, "Turhal'da eğitim tatbikatlarımız aralıksız olarak devam ediyor. Bugün de itfaiye ekiplerimiz İbn-i Sina İlköğretim Okulu öğrencilerine herhangi bir doğal afette yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterdi. Çocuklarımızı doğal afetlere karşı, okullarında çıkabilecek yangın ihtimaline karşı bilgilendiriyoruz" dedi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turhal'da Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement