Türk Eğitim-Sen'den Yönetici Atama Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-Sen'den Yönetici Atama Tepkisi

Türk Eğitim-Sen\'den Yönetici Atama Tepkisi

Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, şube müdürü atamalarında sadece bir sendikanın üyelerinin dikkate alınarak atama yapılmasının kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğunu belirterek, atamaların gözden...

04.07.2013 12:14

Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, şube müdürü atamalarında sadece bir sendikanın üyelerinin dikkate alınarak atama yapılmasının kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğunu belirterek, atamaların gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir ile birlikte sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Adnan Sarısayın, 29 Aralık 2012 tarihinde yapılan 43 şube müdürü görevlendirmesinin tamamının aynı sendika üyesi olmasının ardından 28 Haziran 2013'deyenilenen görevlendirmelerde de aynı durumun yaşanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

SENDİKALAŞMA ORANLARI DİKKATE ALINMADI

Sarısayın, "29 Aralık 2012 itibari ile 43 Şube Müdürü görevlendirmesi yapılmıştı. Yapılan görevlendirmelerde Sayın Başbakanımız tarafından hemen her platformda dile getirilen ileri demokrasi ve 76 milyonun başbakanı söylemleri ile ters düşen bir uygulamaya imza atılarak ilimizdeki sendikalaşma oranları dikkate alınmadan tamamına yakını aynı sendikaya mensup okul müdürlerini görevlendirilmişti. 28 Haziran itibari ile sona eren görevlendirmeler bu tarih itibari ile yenilenmiştir. Yapılan görevlendirmelerde yine aynı sendika mensuplarının görevlendirildikleri göze çarpmaktadır" dedi.

Görevlendirmeleri yapılan şube müdürlerinin tamamının üye sayısı bakımından İzmir'de üçüncü sırada olan eğitim sendikası üyesi olduğunu vurgulayan Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın atamaların eğitim camiası içerisinde 'infiale' neden olduğu gerçeğini görmeye davet etti.

ATANAN 48 ŞUBE MÜDÜRÜNÜN 47'Sİ AYNI SENDİKADAN

Sarısayın, tepkisini şöyle dile getirdi: "Burada siz değerli basın mensupları aracılığı ile Sayın Vefa Bardakcı'ya sormak isteriz? Siz kimin Müdürü'sünüz? İzmir İl Milli Eğitim Müdürü sıfatı ile eğitim paydaşlarına hizmet vermeniz gerekirken yapılan görevlendirmelerin neredeyse tamamının aynı sendikaya mensup kişilerden olmasını ve bu sendikanın üye sayısı itibariyle ilimizde en fazla üyeye sahip sendikalar sıralamasında üçüncü sırada olmasının nasıl bir açıklaması vardır? Sayın Vefa Bardakcı, uygulamalarıyla devletin, milletin dolayısıyla hepimizin Milli Eğitim Müdürü olması gerekirken; yeni görevlendirilen 48 şube müdüründen, 47'sinin de yandaş sendikanın üye ve yöneticilerinden atanması, son 1 yıl içerisinde görevlendirilen kurucu müdürlerin neredeyse tamamının yandaş sendikadan olması, vekaleten görev yapan idarecilerin yüzde 90'ının yandaş sendika üyelerinden seçilmesi, çeşitli sebeplerle boşalan eğitim yöneticiliği kadrolarına mevcut ilçe içerisinden görevlendirme yerine farklı ilçelerden ve farklı okullardan görevlendirmeler yaparak Milli Eğitim camiasında infiale sebep olmuştur."

ADALET VE LİYAKAT KRİTER OLMALI

Sarısayın liyakat, adalet, kariyer prensiplerine dikkat edilmesinin önemine dikkat çekerek, İzmir Valisi Mustafa Toprak'a da çağrıda bulundu:

"İzmir İl Mili Eğitim Müdürlüğü'nde 4 şef kadrosu emeklilikten dolayı boşalmıştır.Bu boş kadroların duyuruya çıkarılarak 'benim adamım anlayışından vazgeçilerek', hak edenin şeffaf şekilde adaletli olarak atamalarının yapılması gerekmektedir. Eğer buna uyulmazsa İzmir'de bütün eğitimciler adalet, liyakat, kariyer ve gayretin öneminin olmadığına inanacaktır. Biz olumsuzlukları haykırmaktan yorulduk. Ancak Milli Eğitim yöneticileri zulümden yorulmadı. Buradan İzmir Valisi sayın Mustafa Toprak'a da çağrıda bulunuyoruz. 'Sayın Valim sesimize kulak verin, yaşanan devasa eğitim problemlerine el koyun, devlet kurumlarının bu kadar siyasallaştırılmasına izin vermeyin.' Devlet adına görev yapan bürokratların asgari adalet ve tarafsızlık duygularını muhafaza etmeleri elzemdir. Çünkü adaletin olmadığı yerde, hukuksuzluk, kargaşa, keyfilik baş gösterir sonucunda da devlet güven kaybına uğrar çökmeye başlar." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen'den Yönetici Atama Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement