Türkiye 1. One Health Kongresi Konya'da Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Türkiye 1. One Health Kongresi Konya'da Gerçekleşti

Türkiye 1. One Health Kongresi Konya\'da Gerçekleşti

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi ile ABD’deki Michigan State Üniversitesi işbirliğinde Türkiye’de ilk kez One Health Kongresi gerçekleştirildi.

10.04.2015 11:45

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi ile ABD'deki Michigan State Üniversitesi işbirliğinde Türkiye'de ilk kez One Health Kongresi gerçekleştirildi.

Anemon Konya Otel'de gerçekleştirilen kongreye Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Michigan State Üniversitesi Uluslararası Sağlık Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Reza Nassiri, Selçuk Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, dekan yardımcıları, yerli ve yabancı öğretim üyeleri katıldı.

"GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENMESİNİ TEMENNİ EDERİM"

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Michigan State Üniversitesi tarafından bugüne kadar çok sayıda düzenlenen 'One Health' konulu bilimsel toplantıyı Türkiye'de ilk defa üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Oldukça verimli geçeceğine inandığım kongrenin gelecek yıllarda da üniversitemiz ve Michigan State Üniversitesi işbirliğinde geleneksel olarak düzenlenmesini temenni ederim" dedi.

İNSAN, HAYVAN VE ÇEVRE SAĞLIĞI ELE ALINDI

İnsan, hayvan ve çevre için sağlık hizmetlerinin tüm yönleriyle disiplinlerarası işbirliği ve iletişimi genişletmek için dünya çapında bir strateji olan 'One Health Kongresi'nin Konya ayağında sağlıkta en elverişli ve en iyi yaklaşımlar elde edebilmek için yapılması gerekenler tartışılarak akademisyenler arasında bilgi alışverişinde bulunuldu. 2 gün süren kongrede bilim insanları 12'si sözel, 118'i poster olmak üzere 130 bildiri sundu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye 1. One Health Kongresi Konya'da Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement